BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın evine bombayı o koydu!

Mehmet Eymür 'Biz aslında Yeşil'den çok memnunduk, uzun bir süre kullandık...' dedi ve ekledi.

Abone ol

Bir dönem hazırladığı MİT Raporları ile olay yaratan, MİT Kontraterör Daire eski Başkanı Mehmet Eymür, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'deki evinin önüne konulan bomba ile düzenlenen suikastin ayrıntılarını anlattı.

Beyaz TV'de katıldığı Acı Kahve programında Özay Şendir ile Sevilay Yükselir'in sorularını yanıtlayan Mehmet Eymür, son günlerde gündeme bomba gibi düşen MİT-yargı gerilimini masaya yatırırken terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a 1996 yılında yapılan bombalı saldırı hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ÖCALAN'IN EVİNİN ÖNÜNE BOMBAYI YEŞİL KOYDU"

Eymür, Sevilay Yükselir'in "Öcalan'ın evinin önüne bombayı siz mi koydunuz?" sorusuna yönelik olarak, Öcalan'ın Suriye'deki evinin önüne bomba yerleştirilmesi eylemini Yeşil kodadıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın yaptığını anlattı.

Ev diye adlandırılan yerin aslında bir kamp olduğunu da vurgulayan Eymür, "Biz aslında Yeşil'den çok memnunduk, uzun bir süre kullandık. Suriye'de Öcalan'ın da bulunduğu kampın önüne bomba konulması olayı da Yeşil'e ait" dedi.