BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın çözüm süreci kararı belli oldu

PKK'nın çekilmeyi durdurmasının ardından MİT görevlilerinin Öcalan ile görüşme trafiği sıklaştırıldı.

Abone ol

İNTERNET HABER - MİT görevlileri ile görüşen Öcalan'ın sürecin devamından yana olduğu, ancak paketin kendilerine sorulmadan hazırlanmasını eleştirdiği iddia ediliyor.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın göre süreçten sorumlu MİT görevlileri, Öcalan’la son bir haftada 3 görüşme yaptı. Üçüncü görüşme dün gerçekleştirildi.

İki görüşmede Öcalan’ın MİT görevlilerine, “Demokratikleşme paketinin tek taraflı hazırlanmasından rahatsızım. Bizim de görmemiz lazım. Süreç ciddi bir kırılma aşamasında. Bu şekilde bir şey yapamam. Geri çekilmek zorunda kalırım” dediği iddiası da kulislere yansıdı.

SÜRECİN DEVAMI KONUSUNDA İKNA OLDU

Öcalan’ın örgütün silahlı unsurlarının sınır dışına çekilmesi sürecinin devamı konusunda ikna olduğu, ancak kesin kararını BDP heyeti ile görüşmede ileteceği ileri sürüldü.

BDP-ERGİN ARASINDA TELEFON TRAFİĞİ

Öcalan’la İmralı’da görüşme sürerken BDP’nin hükümet kanadı ile yoğun görüşme trafiği yapması da dikkati çekti. Bakanlık düzeyinde yaşanan telefon trafiği sürerken BDP konuyu görüşmek için Erdoğan’la görüşmek istediğini aktardı. Başbakan’ı temsilen Adalet Bakanı Ergin’in Demirtaş’la telefonda görüştüğü, hükümet ve BDP arasında daha alt düzeylerde de temasın sürdüğü öğrenildi.