BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,17
ALTIN 2.468,86
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve Ankara'da yine eylem var

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan için İstanbul ve Ankara'da eylemler düzenleniyor.

Abone ol

HATAY'daki gösterilerde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için İstanbul ve Ankara sokakları yine hareketlendi. Ankara'da Tuzluçayır ve Dikmen'de gösteriler düzenlenirken İstanbul'da ise Kadıköy'de toplanan bir grup gösterici oturma eylemi yaptı.

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ı anmak için düzenlenen gösteriler bu gece de devam etti. İstanbul ve Ankara'da toplanan gruplara polis müdahale etti. Sokak aralarına kaçan gruplara polisin müdahalesi devam ediyor.
 
İstanbul Kadıköy'de Altıyol'da bulunan Boğa heykeli'nin önünde toplanan grup Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Polisin dağılın uyarılarını dinlemeyen grup, yürümek isteyince polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. Olaylar sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı. Kadıköy'de ara sokaklarda grup ve polis arasındaki gerginlik devam ediyor.
 
ANKARA'DA EYLEM
 
Başkent'te de bu gece de eylem yapıldı. Göstericiler barikatları ateşe verirken, polis TOMA ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu.
 
Hatay'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto eden göstericiler, akşam saatlerinden itibaren Mamak Tuzluçayır'dabir araya geldi. Göstericiler, Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto ederken Tuzluçayır meydanında çöp konteynerlerinden barikatlar kurarak ateş yaktı. Polis, göstericilere dağılmaları için uyarıda bulunduktan sonra tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

45.20130913012200.jpg

İZMİR'DE GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALESİ

İzmir'de, Hatay'daki izinsiz gösterilerde bir kişinin hayatını kaybetmesini protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba, polis müdahale etti. Eskişehir'de ise 70 kişilik grup, yürüyüş yaptı.
 
İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplanan grup, sloganlar atarak Basmane Meydanı'na yürüdü. Polis ekiplerince meydana girmeleri engellenen gruba, dağılmaları uyarısında bulunuldu.
 
Tüm uyarılara rağmen dağılmayıp taş atan gruba, polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polise havai fişekle karşılık veren grup, müdahale sonunda büyük ölçüde dağıldı.
 
Gruptakilerden bazıları, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde tekrar toplanıp slogan attı.
 
Bu arada, olaylar sırasında TOMA'nın önünde durup polislerin görev yapmasını engellemeye çalışan bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
 ankara.20130913011924.jpg

ESKİŞEHİR'DE GÖSTERİ
 
Eskişehir'de ise Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, burada bir süre slogan attı. Bu sırada bazı eylemciler, Üniversite Caddesi'ni trafiğine kapattı. Yolu kapatan eylemcilere, araç sürücüleri tepki gösterdi. Yola uzanan bir gösterici, arkadaşları tarafından yerden kaldırıldı.
 
Yürüyüşe geçen grup, slogan atarak Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı'na kadar geldi. Burada bir süre bekleyen grup, olaysız dağıldı.

eskisehir.jpg 


GAZİ MAHALLESİ'NDE ÇATIŞMA
 
Gazi Mahallesinde barikat kurarak ateşe veren grup polisle çatıştı. Hatay'da yapılan izinsiz gösteri sırasında bir apartmanın çatısından düşerek hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto eden bir grup Gazi Mahallesi'nde toplandı.
 
İsmet Paşa Caddesi'ni trafiğe kapatan grup burada barikatlar kurarak ateşe verdi. Caddeyi trafiğe kapatarak ateş yakan guruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Gruptakile,r polisin müdahalesine havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.
 
Grup ile polis arasında kovalamaca ara sokaklarda devam ediyor.