BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,11
HABER /  DÜNYA

Vizyonda bu hafta

Sinemalarda bu hafta 2’si yerli 7 yeni film vizyona giriyor. Animasyondan yerli korkuya birçok kategoride izleyiciyle buluşacak yapımlardan ...

Abone ol

Sinemalarda bu hafta 2’si yerli 7 yeni film vizyona giriyor. Animasyondan yerli korkuya birçok kategoride izleyiciyle buluşacak yapımlardan en dikkat çekeni ise Şeytan-ı Racim.
İşte bu hafta vizyona girecek filmler:

Arınma Gecesi
Amerikan hükümetinin başı suçlular ve hapishanelerle derttedir. Cezaya çarptırılan suçluların sayısı kontrol altına alınamamakta, bu nedenle de hapishaneler kapasitelerinin bir hayli üzerinde sayıda suçluyu barındırmaktadır. Bu soruna çözüm olabilecek son çare ise son derece ilginçtir.Yılda bir gece 12 saat boyunca suçlu ne yakalanacak ne de cezalandırılacaktır. Polise başvurulmayacak, hastanelerden de yardım istenmeyecektir. Bu 12 saat boyunca suçlular, bir şekilde suçtan etkilenen insanlar ya da sıradan vatandaşlar tarafından cezalandırılacaktır. James ve Mary o geceyi tamamen güvenlikli evlerinde geçirmeyi planlarken, merhamet dolu kızları sokakta savunmasız bir adamı eve alır ve ailenin başına çokl büyük bela açar... İşler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...

Bu Nasıl Aile?
David Burke, kendi bölgesinde etliye sütlüye bulaşmadan çalışan, yerel bir uyuşturucu satıcısıdır ve şimdiye kadar işleri hep yolunda gitmiştir. Fakat bir şekilde elindeki malı kaptırınca marihuana satıcısı Brad’e borçlanır. Brad ona bir şans verir ve Meksika sınırından yüklü miktarda uyuşturucu geçirmesini ister. Dikkat çekmemek içinse kılık değiştirerek aile babası olacaktır! Kuracağı ailedeyse anne rolünü striptiz dansçısı Rose üstlenirken, henüz bakir bir genç olan Kenny ve kaçak genç kız Casey de ailenin çocukları numarasını yapacaktır. Hepsi birbirinden farklı karakterdeki bu aile üyelerini ise yol boyu çılgın maceralar bekler.

Karanlık Şerit: Möbius
Rus istihbarat servisinde çalışan Grégory Lyubov, özel bir görev için Monako’ya gönderilir. Grégory, Monako’da çalışmakta olan güçlü bir işadamının yakınen takip edilmesi işinde kilit bir rol oynamaktır. Bu görevin bir parçası olarak, Monako’daki özel bir Rus bankasında çalışmakta olan Alice isimli yetenekli bir finans uzmanı da gizlice görevlendirilir. Ruslar için çalışmakta olan Alice bir Amerikan vatandaşıdır. Grégory’nin görevi ise Alice’ten gizli bir şekilde onun sadakatini ölçmektir. Ancak Grégory görev sırasında gerçekleştirdiği bir hamleyle altın kuralı çiğner ve Alice ile iletişime geçer. Aralarında ikisinin de dibe doğru ilerleyişini hızlandıracak türden bir tutku başlar.

Neva
Ilgın ve Neva 25 yaşına kadar başka kimseyle birliktelik yaşamamıştır. Günümüz için kulağa sıra dışı gelse de yaşanmış, gerçek bir hikayeden uyarlanan bu hikaye başladığı kadar mutlulukla devam edecek midir? İki genç aşığın tutkulu serüvenini anlatan filmin başrollerini Şükrü Özyıldız ve Başak Parlak paylaşıyor. Yapımın yönetmenliğini Birkan Uz ve Can Arca beraber üstleniyor. Senaryoda ise Ilgın Olut ve yine Can Arca’nın imzası var. Çekimleri Ankara’da gerçekleştirilen filmin konuk oyuncuları arasında Kenan Vural gibi isimler de yer alıyor.

Pırıltılı Hayatlar
Hollywood’a gidip ünlü bir aktris olmanın ve Beverly Hills lüksünü yaşamanın hayallerini kuran genç Nicki, bir gün ünlülerle birlikte yaşamaya ve tasarımcı elinden çıkma kıyafetler giymeye son derece kararlıdır. Bu nedenle de olduğu yerde hayal kurmak yerine, onu hedefine ulaştıracak bir şeyler yapmaya karar verir. Yakın arkadaşları Sam, Cloe, Rebecca ve Marc’ı da ikna eder ve böylece eşi benzeri görülmemiş hedefleri olan bir çete ortaya çıkar. Nicki’nin önderliğini yaptığı şöhret meraklısı ekibin amacı, öncelikle taptığı ünlülerin yakınında olmak; sonrasındaysa ünlüleri anbean takip ederek evde olmadıkları anda evlerini soymaktır. İnterneti kullanarak ünlülerin izini sürmeye ve çok geçmeden çok sayıda pahalı giysi, ayakkabı ve giysiye sahip olmaya başlarlar. Zamanla bu son derece şık ve tarz giyimli çetenin gerçekleştirdiği gizemli soygunlar, medyanın da bir hayli dikkatini çekmeye başlar.

Şeytan-ı Racim
Emrah ve Salih üniversiteli ve İstanbul’da yaşayan iki gençtir. Her şey günlük hayatta normal gider gibi görünürken, Salih bir anda "havas" adıyla da bilinen ’büyü ilmi’ne merak sarar. Salih’in büyüye olan bu merakı git gide içinden çıkılmaz bir saplantı halini alacaktır. Zira Salih işi ileri boyuta taşıyarak cinler alemindeki varlıkları kontrol altına almak ister. Emrah’ın ise olan biten hakkında hiçbir fikri yoktur ama aynı evi paylaştığı için huzuru kalmamıştır ve kendisini zorla sürüklendiği bir döngünün içinde bulur. Salih her şeyin kontrolünü kaybedince, gece karabasanlar görmeye başlayan, normal bir hayatı kalmayan Emrah da çareyi İzmit’e ailesinin yanına dönmekte bulur. Burada biraz huzura ermeyi umarken, peşine musallat olanlar onu yine rahat bırakmazlar. Ailesi Emrah’a yardımcı olamayacağını anlayınca çareyi bu işlerle daha önce ilgilenmiş olan Bakırcı Mehmet efendiye başvurmakta bulurlar...

Turbo
Hayalperest bir sümüklü böceğin en büyük hayali dünyanın en hızlı sümüklü böceği olmaktır. Kendisini diğer arkadaşlarından daha yavaş gören ve bu nedenle dışlanmış hisseden sevimli hayvanın başına sıradışı bir kaza gelir. Kaza sonrasında yaşadığı değişim ise onu hayallerine yaklaştıran şey olur. Küçük kahraman artık kabuğunda saklanmak yerine tüm cesaretini toplayıp kendi türündeki arkadaşlarını bir araya getirir. Artık hayallerini gerçekleştirmenin zamanıdır. Bu arkadaşları için olduğu kadar kendisi için de son derece önemli bir adımdır. Yapması gereken tek şey dünyanın en büyük hız yarışı olan Indy 500’ü ne pahasına olursa olsun kazanmaktır.
(İHA)