BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

Polis Göreme'de 'pardon' dedi!

Göreme'de öldürülen Japon turistin katil zanlısı suçsuz çıktı. Asil zanlı ise rastgele yakalandı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Polis yine "pardon" dedi! Göreme'de Japon turistin ölümüyle ilgili olarak tutuklanan ve cezaevine gönderilen zanlının suçsuz olduğu ortaya çıktı. Asıl katil zanlısı ise şüpheli hareketleri nedeniyle takibe alınınca yakayı ele verdi. Gözaltına alınan zanlının evinde yapılan aramada yanmış bir pasaport ve bazı delillere ulaştı.  

Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme Beldesi Zemi Vadisi'nde 22 yaşındaki Japon turist Mai Kuriharac'ın bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu'nun yaralanması olayının faili olarak dün gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mustafa Volkan D., suçsuzluğu anlaşılınca bu akşam saat 20.00 sıralarında Nevşehir E Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu. Olayın gerçek faili olduğu ileri sürülen Fatih U.'nun ifadesinde "Bıçağı rastgele salladım, biri yere düştü. Birine otomobilde tecavüz ettim" dediği belirtildi. 

ZORUNLU AÇIKLAMA
 
Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı da şüpheli Mustafa Volkan D.'nin tutuklanmasının ardından, Japon turist Mai Kuriharac'ın 'alet kullanılmak suretiyle öldürülerek cinsel saldırıya maruz bırakıldığını', yaralı Hosise Teramatsu'ya ise 'cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edildiği' açıklamasını yaptı.

Savcılığın yazılı açıklamasında, " Şüpheli M.V.D.'nin Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan sorgusunun ardından kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin, halen toplanmakta olması, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma konusunda mahkemede şüphe uyanması ve tutuklanmaya sevk edilen suçların ceza miktarları göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verilmiştir" denildi.

ASIL FAİL YAKALANDI İDDİASI

Japon turistlere saldırı olayının aydınlatıldığı sanılırken, şok bir gelişme yle 'asıl fail' olduğu iddiasıyla bir kişi daha gözaltına alındı.

Ürgüp çarşı merkezinde gece 50 UN 017 plakalı otomobiliyle gezen Fatih U.'yu şüpheli hareketleri nedeniyle polis takibe aldı. Evine girdiği sırada yakalanan Fatih U.'nun, Japon turistlere saldırı olayını kendisinin gerçekleştirdiğini söylediği ileri sürüldü. Polisler, Fatih U.'nun evinde yaptıkları aramada yanmış pasaport ve bazı delillere ulaştı.
 
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan Fatih U.'nun ifadesinde, "Otomobille orada geziyordum. Bisikletle arabama çarptılar. Tartışmaya başladık. O sırada bıçak çektim ve rastgele salladım. Biri yere düştü, öldüğünü anlamadım. Kanı görünce kendimden geçtim. Birine otomobilde tecavüz ettim. Para ve değerli eşyalarını aldıktan sonra diğerlerini Ortahisar'da boş bir arazide yaktım. Olayla kullandığım bıçağı Kızılırmak'a attım" dediği öğrenildi.

Şüpheli Fatih U., sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

HANİ TEŞHİS ETMİŞTİ?

Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde 22 yaşındaki Japon turist Mai Kuriharac'ın bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu'nun yaralanması olayının şüphelisi 24 yaşındaki Fatih U.'nun, cinayetin işlendiği saatlerde otomobilinin MOBESE tarafından görüntülenmesi sonucu yakalandığı ortaya çıktı.

Polis, ilk gün MOBESE kaydındaki kırmızı renkte otomobili ararken, yaralı Hoshie Terematsu, polisin kendisine gösterdiği emniyette suç kaydı olanların şüphelilerin fotoğraflarından Mustafa Volkan D.'yi teşhis etti. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli Mustafa Volkan D. gözaltına altına alındı ve sorgusundan sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.