BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın avukatı Oslo'yu sızdıranı açıkladı

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın Oslo görüşmelerini cemaatin sızdırdığını iddiası tartışılıyor.

Abone ol

Öcalan’ın avukatı İrfan Dündar’ın KCK iddiananesinde KCK iddianamesinde yer alan ifadesinde, Oslo görüşmelerini PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu’nun sızdırdığını söylüyor.

Oslo görüşmelerini cemaatin sızdırdığını söyleyen terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan’a yalanlama Öcalan’ın avukatı İrfan Dündar’dan geldi.

Cambaza bak cambaza

Radikal yazarı Özgür Mumcu Karayılan'ın iddiasına böyle tepki gösterdi:

Murat Karayılan, Uludere’nin bir ABD operasyonu olduğundan şüphelendiğini söyledi.

Bununla da kalmadı; Oslo sürecini baltalayanın cemaat olduğunu zannettiğini ifade etti.

KCK operasyonlarının arkasında örgütlü cemaat gücü olduğunu ve bu konuda ellerinde deliller bulunduğunu da belirtti.

Yani Uludere sebebiyle ABD’yi ve Oslo sebebiyle cemaati çözüm sürecine karşı olmakla itham etti.

Geçen sene mayıs ayında kürtaj meselesi gündeme geldiğinde bu köşedeki yazı “Kusura bakmayın, cambaza bakmayız” başlığıyla yer almıştı.

Karayılan’ın bu çok ciddi ithamlarını ayran içsek de rakı içsek de göz ardı etmek mümkün değil.

Ayran içenlerin de rakı içenlerin de yerine göre ikisini içenlerin de ortak çıkarı bu ithamların ne derecede doğru olduğunun bulunmasını talep etmektir.

Yoksa bırakın ayranı ya da rakıyı barış sürecinin üzerine ancak bir bardak soğuk su içeriz.

ÖCALAN'IN AVUKATI: KARASU SIZDIRDI

Karayılan'ın Oslo iddiası gündeme oturdu. Zaman gazetesi bu iddiaya tepki gösterirken, konuyla ilgili KCK iddianamesinde Öcalan'ın avukatının ifadelerine yer verdi.

“Bu süreçte Oslo görüşmeleri olarak bilinen paralel görüşmeler olarak adlandırılan, PKK’nın kırsal alanında faaliyet yürüten üst düzey örgüt mensupları olan Sabri Ok, Adem Uzun, Mustafa Karasu, Zübeyir Aydar, Nuriye Kespir ile toplam 12 adet değişik yer ve tarihlerde görüşmeler yapıldı. Hatta bu görüşmelerin bazılarına ait ses kayıtları basına sızdı. Benim bildiğim kadarı ile basına sızdırılan ses kayıtları Mustafa Karasu tarafından yapılmış.” Terör örgütü PKK’nın elebaşılarından Murat Karayılan, 2011’deki Oslo görüşmelerinin sızdırılmasıyla ilgili iki gün önce 4 gazetede (Milliyet, Vatan, Radikal ve Birgün) yayınlanan röportajında, “Bence Oslo görüşmelerini cemaat sızdırdı. Kanaatim öyle.”

SABRİ OK, ERGENEKON’LA BAĞLANTILI

Öcalan’ın avukatı, ifadelerinde Oslo görüşmelerine PKK adına katılan heyete Sabri Ok’un başkanlık yaptığını kaydetti. Sabri Ok ile Ergenekon arasında bağlantı olduğunu söyledi. 2005 yılında Sabri Ok’un cezaevinden çıktıktan sonra Ağrı ili Eleşkirt ilçesinde askerlik yaptığını belirten Dündar, Sabri Ok’un Jandarma İstihbaratı ile de bağlantısının olduğunu belirtti. Şu bilgileri verdi: “Askerdeyken ben bir kere ziyaretine gitmiştim. Burada yaptığım ziyarette Sabri Ok’un yakın arkadaşlarından ve sürekli kendisini ziyaret eden ismini şu an hatırlamadığım bir şahıs bana ‘Sabri Ok’un askerlik görevini yaparken Jandarma İstihbaratı’ndan Zeki ya da Zekeriya isimli bir binbaşı ile sürekli temas halinde bulunduklarını, Ok’un askerlik yaptığı dönemde iki askerin kendisini koruduğunu’ anlattı.

Daha sonra askerliği bittikten sonra Sabri Ok’un örgüt içerisinde hızla yükselerek Avrupa sorumluluğuna geldiğini ve Öcalan tarafından da Sabri Ok’un örgüt içinde korunduğunu ve bir keresinde Öcalan’ın, ‘Benim Türkiye temsilcim’ dediğini hatırlıyorum. Dolayısı ile Sabri Ok’un Ergenekon yapılanması ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.”