BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.413,13
HABER /  DÜNYA

Öcalan’ı sorgulayan savcı, sürece ateş püskürdü

Abdullah Öcalan’ı sorgulayan dönemin DGM Savcısı Talat Şalk, “Gerçekten bu çözüm süreci dedikleri şeyde başarılı olurlarsa, dedikleri anayas...

Abone ol

Abdullah Öcalan’ı sorgulayan dönemin DGM Savcısı Talat Şalk, “Gerçekten bu çözüm süreci dedikleri şeyde başarılı olurlarsa, dedikleri anayasayı çıkarırlarsa, kaybeden Türkiye olur’’ dedi.
Çözüm süreciyle ilgili görüşlerini anlatan Şalk, ’’Şimdi anayasada Kürt kimliğine de bir vurgu yapılmak isteniyor. Ayrıca özerk bölgeler oluşturulmak isteniyor. Öyle söylentiler var. Tabii ne çıkacak bilmiyoruz. Bu tabi hem egemenliğin parçalanması yani Türk milletine ait olan egemenliğe başka bir grubun ortak olması hakkını doğurur. Aslında bir demokratik hak sayılmaz yani demokratik hak ve özgürlükler bireyseldir. Bireysel olarak kişilerin özgürlükleri genişletilebilir ama bir gruba ayrıcalık sayılacak haklar tanınamaz. Eğer inşallah böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey olursa, bir etnik gruba ayrıcalık sayılacak bazı haklar tanınmış olunur. Bu Türkiye’nin parçalanması neticesini doğuruyor. Ben bunu anlatmaya çalıştım’’ ifadelerini kullandı.
’’Ben başından itibaren bu açılım denen şeye karşı çıktım’’ diyen Şalk, ’’Gerçekten bu çözüm süreci dedikleri şeyde başarılı olurlarsa, dedikleri anayasayı çıkarırlarsa, kaybeden Türkiye olur. Uzun vadede de kısa vadede de Türkiye kaybeder. Ama inşallah milletimiz buna müsaade etmeyecek. Müsaade etmemesi nasıl olur? Özgürlük yoluyla olur. Silaha sarılmayacağız ama yarın öbür gün, anayasa referanduma gelecek, orada biz kendi hakkımızı kullanacağız’’ diye konuştu.
(İHA)