BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  DÜNYA

Bir mahalleye 8 ateş düştü

atay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 43 vatandaştan 8’inin ilçeye bağlı Pınarbaşı Mahallesinden olduğu öğren...

Abone ol

atay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 43 vatandaştan 8’inin ilçeye bağlı Pınarbaşı Mahallesinden olduğu öğrenildi.
Dün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar, aileleri tarafından hastane morgundan alınıp son yolculuklarına uğurlanmaya başlandı. Patlamada en büyük acıyı ise bölgeye en yakın yer olan Pınarbaşı Mahallesi sakinleri yaşadı. Olayda aynı mahalleden biri çocuk tam 8 kişi yaşamını yitirdi.
Hemen her sokak başında bir taziye çadırı kurulurken, evlerden kaybettikleri yakınları için gözyaşı döken ailelerin ağıtları yükseldi. Olayda hayatını kaybeden 37 yaşındaki Hakan Çalım’ın çiftçilik yaptığı ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Çalım’ın belediye önündeki ilk patlamayı duyduktan sonra buraya giderken, PTT önünde yapılan ikinci saldırıda yaşamını yitirdiği bildirildi.
Aynı saldırıda yaşamını yitiren Ahmet Okyay ise baba ocağı önünde kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Okyay’ın yaklaşık bir yıl önce askerden geldiği ve ailesinin evlatlarının mürüvvetini görmek için hazırlıklara başladığı kaydedildi.
Olayda oğlu yaralanan Mehmet Gülmez isimli vatandaş ise yaşanan korku dolu dakikaları anlattı. Saldırıda yaşadığı mahalleden 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini oğlu Süleyman Gülmez’in de yaralandığını ifade eden Gülmez, şöyle konuştu:
“Burası Pınarbaşı mahallesi. 7’si yetişkin biri çocuk 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu vatandaşlar belediyenin oradaki ilk patlamayı duyduktan sonra olay yerine gitmek için PTT’nin önünden geçerken, patlamaya yakalanıyorlar. Orada olanların hepsi zaten bu mahalleden. Yukarıdaki yakınlarını görebilmek için geçerken ikinci patlamada 7’si büyük, biri çocuk 8 kişi hayatını kaybetti. Patlamadan sonra hemen çıktık. Çünkü benim oğlumda yaralandı. Ben oğlum için gitmiştim o da belinden ve ayağından yaralandı. Acımız büyük”.
(İHA)