BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.433,15
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu zanlılarından 8’i tutuklandı

Bilecik jandarması tarafından merkez ve Osmaneli ilçesinde düzenlenen 9 ayrı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 8’i tutukl...

Abone ol

Bilecik jandarması tarafından merkez ve Osmaneli ilçesinde düzenlenen 9 ayrı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Bilecik il merkezi ve Osmaneli ilçesinde ikamet eden şüpheli bazı şahısların, Osmaneli ilçesi kırsal alanına ektikleri kenevir tohumlarından elde ettikleri uyuşturucu maddeleri ve diğer illerden getirdikleri sentetik uyuşturucu hapları piyasaya sürdüklerinin tespit edilmesi üzerine Osmaneli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2012 yılında adli soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla alakalı Bilecik İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip, şüpheli şahısların yaklaşık 6 ay boyunca fiziki ve teknik takiplerini yaptı. Daha sonra elde edilen bilgiler ve deliller doğrultusunda Osmaneli Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatlarıyla dönem içerisinde 9 defa başarılı ara operasyonlar yapıldığı ve operasyonlarda 200 adet uyuşturucu hap, 200 gram kubar esrar, 10 gram bonzai, 692 adet kök kenevir bitkisi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği bildirildi.
Olaylarla ilgisi olduğu tespit edilen 16 şahıstan 8’inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.