BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,23
HABER /  DÜNYA

Dünya derbisine saatler kaldı

Spor Toto Süper Lig’de bu akşam oynanacak dünya derbisine saatler kaldı.<br/>Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada FIFA kokartlı hakem Cüney...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de bu akşam oynanacak dünya derbisine saatler kaldı.
Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Fenerbahçe’nin maça ’Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Kuyt, Caner, Sow ve Webo’dan oluşan 11’le çıkması bekleniyor.
Galatasaray’ın ise, ’Muslera, Eboue, Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Melo, Hamit, Selçuk, Amrabat (Sneijder), Drogba ve Burak Yılmaz’ 11’ini sahaya sürmesi bekleniyor.

Cristian ve Umut cezalı
Fenerbahçe’de Cristian, sarı kart cezası nedeniyle derbi maçta forma giyemeyecek. Sarı Kırmızılılarda ise kırmızı kart cezalısı olan Umut Bulut, maçta yer almayacak.

Kazanırsa tarihi puan fark gelebilir
Şampiyonluğunu ilan ettikten sonra takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 10’a çıkaran Cimbom, zorlu Kadıköy deplasmanından galibiyetle dönmesi halinde hem Kadıköy kabusundan uynacak hem de tarihi bir puan farkını yakalamış olacak. Ligde 3 puanlı sisteme geçişin ardından en yüksek puan farkıyla şampiyonluk unvanı, 1987-88 sezonunda Başiktaş’a 12 puan fark atan Galatasaray’a ait.

Kadıköy’de 50. randevu
Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de bugün Kadıköy’de 50’nci kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan karşılaşmalarda sarı-lacivertliler 25, sarı-kırmızılılar 9 galibiyet alırken, 15 maçta ise eşitlik bozulmadı. Kadıköy’de Fenerbahçe 101, Galatasaray da 62 gol kaydetti.

Galatasaray 14 yıldır kazanamıyor.
Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 14 yıldır yenemiyor. Kadıköy’e "şampiyon" unvanıyla çıkacak Galatasaray, Kadıköy’de son galibiyetini 1999’da aldı. 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan sarı kırmızılılar, rakibiyle daha sonra Kadıköy’de oynadığı 3 Türkiye Kupası ve 13 lig maçında galibiyet göremedi.
(İHA)