BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.382,50
HABER /  MEDYA

Öcalan'ı acilen salmak gerekiyor

Radikal'in yazarı Ezgi Başaran, "Öyleyse Öcalan'ı bırakmak şart oldu beyefendiler' başlıklı yazısında farklı bir analize imza attı.

Abone ol

Radikal si yazarı Ezgi Başaran bugün kaleme aldığı çözüm sürecine yönelik analiziyle dikkat çekti.

"Öyleyse Öcalan'ı salmak şart oldu beyefindiler" başlığını atan Başaran, hükümetin BDP-Kandil-Öcalan arasında anlaşmazlık varmış gibi göstermeye çalıştığını öne sürdü.

APO PAMUK DEDE...

Öcalan'ın "pamuk dedeye" dönüştürülmeye çalışıldığını savunan Ezgi Başaran, "Memleketteki tüm kötülüklerin babası şeklinde çizdiklerini bugün en mülayim pamuk dedeye dönüştürme gayretlerini saygıyla karşılayabilirdim.Eğer sahiden karşılarındaki kişiyi meşrulaştırmak istedikleri için bunu yapıyor olsalardı…" diye yazdı.

BDP OYLARINDAN TIRTIKLAMA TAKTİĞİ

Devletin çözüm süreci tıkandığı için 'böl-yönet' taktiğine yöneldiğini öne süren Ezgi Başaran şöyle yazdı;

"
Hükümet ve hükümetin gönüllü yazıcılarının aksi bir tablo çizmesinin ardında bilgisizlikten öte oy hesabı da var aslında. “Öcalan’la asıl biz iyi anlaşıyoruz, Öcalan da bizimle anlaşıyor, bu BDP her şeyi bozuyor, hiç makul değiller” havası yaratarak bölgede BDP’nin oylarından tırtıklama hesabı.

(...) ACİLEN ÖCALAN'I SALMANIZ GEREKMEKTE

Ve fakat üç beş oy uğruna bu yolda yürüyen beyefendilere şöyle derler: Mademki bir tek Öcalan’la anlaşabiliyorsun, mademki tek yumuşak ve anlayışlı kişi odur… BDP ve Kandil ondan ayrı düşmektedirler… Acilen Öcalan’ı salmanız gerekmektedir. Böylelikle daha medeni ortamlarda buluşur konuşursunuz, Öcalan da oyunbozanlara haddini bildirir, siz de oh şöyle bi rahatlarsınız.