BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Öcalan posteriyle camiye götürüldü

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın bugün memleketlerinde toprağa verildi

Abone ol

Paris'te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan için dün Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlendi.

KIŞANAK SÜREÇTEN UMUTLU!

Fransa'da öldürülen PKK'lı üç kadından biri olan Fidan Doğan'ın cenazesine eşlik eden Gültan Kışanak barış süreci ile ilgili konuştu

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SAKİNE CANSIZ SLOGANLARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Paris’te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız’ın cenazesi memleketi Tunceli’de Zazaca ağıtlar eşliğinde uğurlandı

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Cenaze törenine BDP'li vekillerin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Beklenenin aksine olayların çıkmadığı tören sonrası cenazeler memleketlerine gönderildi.

Fidan Doğan'ın cenazesine kalabalık toplum eşlik ederken, Leyla Söylemez'in tabutunda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın resmi yer aldı. Sakine Cansız'ın cenazesi cemevine getirilmesinin ardından sloganlarla mezarlığa götürüldü

FİDAN DOĞAN TOPRAĞA VERİLDİ

Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lıdan biri olan Fidan Doğan Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde toprağa verildi.

LEYLA SÖYLEMEZ'İN CENAZESİNDE ÖCALAN POSTERLERİ

Paris'te öldürülen terör örgütü PKK'lı 3 kadından Leyla Söylemez'in cenazesi Mersin Nur Camii'nde kılınan cenaze namazının artından toprağa verilmek üzere Güneykent Mezarlığı’na götürüldü.

slide(1).20130118135405.jpg

Söylemez’in cenazesi Diyarbakır’ın Kayapınar belediyesine ait cenaze aracıyla Adana’nın Ceyhan ilçesinde oluşturulan konvoy eşliğinde Mersin’in merkez Toroslar ilçesindeki Nur Camii'ne getirildi. Üzerinde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın resminin yer aldığı sözde örgütün bayrağına sarılı tabut kadınların omuzların cami içerisine alındı. Kalabalık terör örgütü lehine Kürtçe sloganlar attı. Törene katılanlar namaz sırasında da slogan atmaya devam etti. Bu arada açılan bir pankartta, "barışa uzanan eller kırılsın" şeklindeki yazı dikkatlerden kaçmadı. Bu sırada BDP’li yöneticiler barış güvercini uçurdular.

Cenaze nedeniyle dünden bu yana çalışmalar yürüten mersin emniyetine takviye için çevre illerden de güvenlik güçlerinin kaydırıldığını belirtildi. Öte yandan konvoyun geçtiği yerlerde ve cami çevresinde resmi kıyafetli polislerin bulunmaması dikkat çekti. Cenazede BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de bulunuyor.