BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Öcalan Karayılan'la mı görüştü? Bomba iddia

Öcalan Karayılan ile görüştü mü? MHP'li vekilin bomba iddiasına Adalet Bakanı Ergin'den cevap geldi.

Abone ol

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan soru önergesinde, "Özel yatla İmralı'ya giden Amerikalılarla Öcalan arasındaki görüşmenin 12 Mayıs 2012 tarihinde İmralı F Tipi Cezaevi'nde gerçekleştiği, görüşmede 4 saat boyunca açılım süreci ile ilgili terörist başı Abdullah Öcalan'a bilgi verildiği, iddiaları doğru mudur? Bu görüşmelerin yapılabildiğine göre, bebek katili terörist A. Öcalan özel uçakla Erbil'de Karayılan ile görüştürüldüğü iddiaları da doğruluk kazanıyor, olasılığına katılıyor musunuz?" diye sordu.

-YASADAKİ HÜKÜMLERİ HATIRLATTI-

Soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun "İnfazda temel ilke" kenar başlıklı 2. Maddesine göre, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin kuralların hükümlülerin ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, doğum, felsefî inanç, millî veya sosyal köken ve siyasî veya diğer fikir yahut düşünceleri ile ekonomik güçleri ve diğer toplumsal konumları yönünden ayırım yapılmaksızın ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınmaksızın uygulanacağını ifade etti.

Adalet Bakanı "Yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları" kenar başlıklı 9. Maddesinin birinci fıkrasında, yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarının, iç ve dış güvenlik görevlilerine sahip, firara karşı teknik, mekanik, elektronik ve fizikî engellerle donatılmış, oda ve koridor kapıları sürekli kapalı tutulan, ancak mevzuatın belirttiği hâllerde aynı oda dışındaki hükümlüler arasında ve dış çevre ile temasların geçerli olduğu sıkı güvenlik rejimine tâbi hükümlülerin bir veya üç kişilik odalarda barındırıldıkları tesisler olarak tanımlandığını belirtti.

Bakan Ergin söz konusu maddenin ikinci fıkrasında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar ile süresine bakılmaksızın, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya bu örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen sayılı suçlardan mahkum olanların cezalarının bu kurumlarda infaz edileceğinin hükme bağlandığına işaret etti.

-"AYNI YERDE BARINDIRILIYOR"-

Adalet Bakanı, soru önergesinde adı geçen hükümlünün 23 Şubat 1999 tarihinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna getirildiğini, o tarihten bu yana aynı yerde barındırıldığını ve cezasının infazına Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanununda değinilen hükümler doğrultusunda devam edildiğini bildirdi.
Adalet Bakanı, soru önergesinde yer verilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.