BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den PKK'ya cevap

Cemil Bayık'ın dile getirdiği cemaatin süreci sabote ettiği iddiasına cevap Fethullah Gülen'in avukatından geldi.

Abone ol

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, müvekkilinin çözüm sürecini sabote ettiği iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydederek, “Gülen, süreçle ilgili her zaman olumlu beyanlarda bulunmuş, ‘Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır’ sözleriyle bunu dile getirmiştir.” dedi.

Albayrak, müvekkilinin çözüm sürecini sabote ettiği, bazı tutuklamaların arkasında olduğu yönündeki iddiaların gerçek dışı ve maksatlı bir çarpıtma girişimi olduğunu söyledi.

İddiaların insafsızca yapılan suçlamalar olduğunu belirten Albayrak, “Hakkın ve hukukun üstünlüğüne inanan vicdan ve izan sahibi herkes, hayatı boyunca barışı, kardeşliği, insanlığı, hoşgörü ve diyaloğu savunmuş, toplumsal problemlerin çözümünde çatışma yerine diyaloğu öne çıkarmış olan Fethullah Gülen'in çözüm sürecini sabote ettiği iddiasını kabul etmeyecektir.” dedi.

Avukat Nurullah Albayrak, bazı internet sitelerinde, “Öcalan'dan Fethullah Gülen'e mesaj” başlığı altında verilen haberlerdeki iddialar üzerine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gülen, çözüm süreci hakkında her zaman olumlu beyanlarda bulunmuş ve desteklemiş ‘Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır' sözleriyle bunu defalarca dile getirmiştir. Ayrıca, çözüm sürecinin daha başında ‘Sulh-u umumîyi temin etmeye çalışmak ve barış içinde beraberce yaşanabileceğini ortaya koymak lazımdır.' diyen müvekkilim, Alevî-Sünnî, Kürt-Türk, Laz-Çerkez… şeklinde bölünüp parçalanmak istenen insanımız arasında sulh temin etmek için elden gelen her şeyin yapılması, gerekirse kan kusulması ama ‘kızılcık şerbeti içmiştim' denilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Yine, ‘Yıllardan beri bölgede akmakta olan kan ve gözyaşının dinmesine yönelik faaliyetleri desteklememek mümkün değil. Herkesin çok dikkatli ve temkinli olması, kışkırtmalara gelmemesi lazımdır. Bağırıp çağırmalarla ve sloganlarla problemler çözülmez. Meselenin üzerine bağırıp çağırarak, yakıp yıkarak ve öldürerek değil, akıl, feraset ve şefkatle gidilmelidir.' sözleriyle Gülen anadilde eğitimle ilgili olarak da, ‘Anadilde eğitimin ilke planında kabul edilmesi devletin vatandaşlarına karşı adil olmasının gereğidir.' sözleriyle sürece desteğini açık olarak ifade etmiştir.

Adli makamlar tarafından yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, müvekkilim kimsenin yanında ya da arkasında olmamıştır, olması da mümkün değildir. Adlî yargılama süreçlerini yıpratmak amacıyla ileri sürüldüğü açık olan bu tür iddia sahiplerinin amaçlarının ne olduğunun takdirini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”


Öcalan'dan Fethullah Gülen'e mesaj

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, cemaatle sorunların çözümü için Öcalan'ın Gülen'e mesaj gönderdiğini söyledi. Bayık, Fethullah Gülen'i eleştirdi çözüm sürecini sabote etmekle suçladı.

ocalandan-cemaate-mesaj.jpg