BIST 9.808
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Öcalan Gülen Cemaati'ne nasıl ittifak önerdi?

Abdullah Öcalan'ın İmralı notları ve HDP heyetiyle yaptığı görüşmelere ilişkin yazdığı kitapta Fethullah Gülen ve Gülen Cemaati'yle ilgili şaşırtıcı ayrıntılar yer alıyor.

Abone ol

İmralı'da 18 Mart 2013'te HDP heyetiyle görüşen Öcalan, Gülen'e sıcak mesajlar verirken, "Biz kendilerine Ortadoğu'da demokratik itti­fak bile teklif ettik" diyor.

HDP'nin İmralı Heyeti ve Abdullah Öcalan arasında 2013 yılında İmralı’da gerçekleşen görüşmelere ilişkin notların yer aldığı "Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa" kitabında yer alan ilginç ayrıntı Oda TV'de yer aldı.

ÖCALAN: GÜLEN'İ EN İYİ ANLAYACAK OLAN YİNE BENİM

18 Mart 2013 tarihindeki görüşme tutanaklarında HDP heyetinden Sırrı Süreyya Önder Cemaat yetkilileri ve o dönemde Cemaat'in yayın organı olan Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile yaptığı görüşmeden söz ediyor.

Bunun üzerine Abdullah Öcalan PKK'nın Cemaat konusundaki açıklamalarında dikkatli olması gerektiğini ve Fethullah Gülen'in sözlerine hak verdiğini belirtiyor. O görüşmenin ilgili bölümü şöyle:

GELMEDEN ÖNCE SIRRA SÜREYYA ÖNDER CEMAAT'İN BAZI TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

"S. Demirtaş: Önceki görüşmede aktarımlarınız yanlış anlaşıldı; Cemaat'e düşmanlık ve karşıtlık gibi yorumlandı. Gelmeden önce Sırrı Süreyya bazı temsilcileriyle görüştü. Onlar da bunu tam anla­yamadıklarını, tedirgin olduklarını söylemişler.

S. S. Önder: Evet, Ekrem Dumanlı'yla görüştüm. Bunun nedenini anlayamadıklarını, Bahoz Erdal'ın Cemaat'e yönelik sert açıklama­larıyla da birleşince kaygılandıklarını, AKP ile anlaşıp kendilerine yönelmek gibi bir niyetlerinin olduğunu düşündüklerini aktardı.

ÖCALAN: BİZ KENDİLERİNE DEMOKRATİK İTTİFAK BİLE TEKLİF ETTİK

A. Öcalan: Bahoz Erdal'ın açıklamaları mı olmuş? Dikkat edil­mesi lazım. Aslında bu dönemde herkesin birbirine karşı kullanacağı dil ve üsluba dikkat etmesi gerekir. Cemaat'le ilgili şeye gelince, o dedikleri gibi değildir. Biz kendilerine Ortadoğu'da demokratik itti­fak bile teklif ettik, değil mi? Öyle düşmanlığımız falan olmaz. Söy­leyin, Gülen'i en iyi anlayacak olan yine benim. Hatta kendisi "Sulhta hayır vardır" demişti. Ben de aynen katılıyorum. O da barışı destek­liyor. Ortadoğu'da demokratik bir uzlaşı sağlayabiliriz." (s.42)