BIST 10.334
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,01
HABER /  GÜNCEL

Beşar Esad kabul etti! Tek şartla...

Suriye'de 4 yıldır binlerce insanın ölümüne neden olan Beşar Esad'ın siyasi çözümü kabul edeceği açıklandı. Ancak Esad'ın bir şartı var...

Abone ol

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Şam yönetiminin yabancı güçlerin müdahalesi olmadığı sürece siyasi çözümden yana olduğunu belirtti.

Suriye'de 4 yılda 300 binden fazla sivilin katledilmesine sebep olan Esed rejimi 'yabancıların dahil olmaması' şartıyla siyasi çözümden yana olduklarını açıkladı.

YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPILDI

Parlamentodan yapılan yazılı açıklamaya göre Muallim, Cezayir'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Cezayir parlamentosunun iki ayrı kanadının başkanlarıyla da bir araya geldi.

ÇÖZÜMÜ KABUL EDECEK AMA BİR ŞARTLA...

Muallim, Ümmet Meclisi (ikinci kanat) Başkanı Abdulkadir bin Salih ile yaptığı görüşmede, "Suriye hükümeti, siyasi çözümden vazgeçmiş değil ancak bunun hiçbir yabancı müdahale olmadan sadece Suriyeli tarafların bulunduğu bir çerçevede gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.

SURİYE DİRENMEYE DEVAM EDECEK

Muallim, parlamentonun Ulusal Halk Meclisi (birinci kanat) Başkanı El-Arabi Veled Halife ile görüşmesinde de Suriye'nin direnmeye devam edeceğini kaydetti.Halife ise Suriye'deki durumdan büyük endişe duyduklarını, Arap dünyasının istikrarını sarsmayı hedefleyen planlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve terörün insanlığın ortak düşmanı haline geldiğini ifade etti.

CEZAYİR SURİYE KRİZİ ELE ALINDI

Başbakanlıktan daha önce yapılan açıklamada da Muallim'in, Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal ile bir araya geldiği ve görüşmede, Cezayir'in Suriye krizinin çözümü için harcadığı mesainin ele alındığı belirtilmişti.