BIST 10.324
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,74
HABER /  POLİTİKA

Öcalan bir an önce serbest bırakılmalı

BDP Hakkari İl Örgütü ile Çukurca İlçe Örgütü tarafından Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının yıl dönümü nedeniyle açıklama yapıldı

Abone ol

BDP Hakkari İl Örgütü ile Çukurca İlçe Örgütü, Öcalan'ın Suriye’den çıkarılmasının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada BDP Genel Başkanı Selahattin Demitaş'la aynı düşünceleri savundu.

Yapılan açıklamada Öcalan'ın üzerindeki tecrit derhal kaldırılmalıdır denildi.

BDP Hakkari İl Örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasına; Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP’li yöneticiler, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖCALAN'A TECRİT İNSANLIK DIŞIDIR

Burada bir açıklama yapan BDP Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç, AK Parti’nin bugün yürüttüğü politikaların 9 Ekim’de yaşatılan uluslararası komplonun bir devamı olduğunu öne sürdü. Aksaç, “Yürütülen politikalar sonucu halkların bir arada barış içinde yaşama isteği AK Parti tarafından dinamitlenmektedir. Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit insanlık dışıdır. 13 yıl önce uluslararası hukuka bile sığmayan bir komployla Kürtlerin şahsında Kürt halk önderi tutsak edildi. Bu zihniyet halen iş başındadır” ifadelerini kullandı.
Aksaç, Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını; sağlık, güvenlik ve özgürlük şartlarının da düzeltilmesini istedi.

Öte yandan, 9 Ekim nedeniyle BDP Çukurca İlçe Başkanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı.