BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk dizileri Yunanlılara bizi sevdirdi

Yunanistan'da şuanda 5 Türk dizisi gösterimdi. Bu diziler Türkiye'ye olan bakışı çok değiştirdi.

Abone ol

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Uras, şu an Yunanistan'da 5 Türk dizisinin gösterildiğini ve bunun ilişkilerde yakınlaşmayı sağladığını söyledi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Başbakan Andonis Samaras hükümetiyle başlayan Yunanistan'daki yeni dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında geçmişte başlayan iyi ilişkilerin devam edeceğinin görüldüğünü belirterek, iki ülke hükümetleri arası Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'in (YDİK) ikincisinin yapılacak olmasının bu yönde önemli bir adım olacağını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın Atina'ya yapacağı ziyaretin ana konusunu YDİK'in zemininin hazırlanmasının oluşturacağını kaydeden Uras, iki ülke dışişleri bakanlarının, iki ülke başbakanlarının liderliğinde bu kez Ankara'da toplanacak konseyde imzalanması beklenen belgelere son şeklini vereceğini belirtti.

DİZİLER ALGIYI DEĞİŞTİRDİ

Yunanistan'da Türkiye ile ilgili kamuoyu algılamasının da eskisi gibi olmadığını dile getiren Uras, şu an Yunanistan'da farklı televizyon kanallarında 5 kadar Türk dizisinin gösterildiğine ve izlenme oranlarının yüksek olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkçe olan bu diziler Yunanca alt yazıyla veriliyor. Bu tabii, kamuoyu algılamasını değiştirdi. Kamuoyu algılaması Türkiye'ye daha sempatik hale geldi. Aslında Türkler ve Yunanlıların aile bağlarının çok benzer olduğunu, çok benzer sorunları olduğunu, olaylara tepkilerinin benzer olduğunu gördüler. Bu, ilişkilerde yakınlaşmaya yol açtı. Burası demokratik bir ülke olduğu için kamuoyunun algılaması olumlu veya olumsuz siyasetçiyi etkiliyor. Bu algılama da siyasetçiyi daha da olumlu etkiledi. Eskiyle kıyaslandığında olumlu bir dönemden geçtiğimizi düşünüyorum."
Yunan Bakanların görüşmelerinde, Türk dizilerini izlediklerini söylediklerini aktaran Uras, "Hepsi izliyor. Eğer kendileri izleyemiyorsa, eşleri izliyor. 'Akşam Türk dizisi varsa eşimle konuşamıyorum' diye şikayet eden Bakanlar da var" dedi.