BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na ağır hakaret!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.Kılıçdaroğlu, doğalgaza yapılan zammı eleştirerek dünyadaki zam oranıyla Türkiye'deki zam oranını karşılaştırdı.

İLERİ DERECEDE GERİ ZEKALI

Türkiyenin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na şu sözlerle yüklendi; "Türkiye’nin yanında kim var? Hamas var, Barzani var, Katar var, Suudi Arabistan var. Denklemin diğer tarafına dönüyorum. Suriye’nin yanında, İran, Rusya, Çin, Brezilya var. Dünya nüfusunun yarısı var. Bu stratejik derinlik midir, yoksa stratejik körlük müdür? Böyle bir anlamsız dengenin içine Türkiye’yi sokan bir süreci bizim başımıza bela eden, çapsızlığı dünyada bilinen, bir Dışişleri Bakanı’yla yola çıkılırsa Türkiye’nin geldiği nokta budur. Bunun için engin bilgiye gerek yok. Bunu yapmak için ileri derecede geri zekalı olmak lazım."

MASAL TÜRKİYE VE GERÇEK TÜRKİYE FARKI

Kılıçdaroğlu, yapılan zamlardan sonra memur maaşının nasıl değiştiğini sorarak şöyle konuştu;  "Son bir yıl içinde elektriğe yapılan zam yüzde 35. Doğalgaza yapılan zam yüzde 54. Peki memurun maaşı ne oldu? Bir yıl önce 100 liraydı, bir yıl sonra 111 lira. İşçinin 106 lira oldu. Masal ülkesi Türkiye ile gerçek Türkiye bu kadar farklı. Eğer siz halkı yoksullaştırmak için bu zamları yapıyorsunuz, bunu başardınız demektir.

BU ZAMLAR AHLAKSIZ ZAMLARDIR

Eski Başbakan merhum Ecevit'in Türkiye ekonomisini krizden çıkardığını anımsatan Kılıçdaroğlu; "Ecevit hükümeti Türkiye ekonomisini krizden çıkardı, ağır bedeller ödedi, terörü bitirdi, kemiksiz bir Türkiye’yi AKP hükümetine devretti. Geldiğimiz noktaya bakın. Ekonomik kriz var. Zamların arkası kesilmiyor, terör batağına batmış, devraldığınız Türkiye bu muydu sizin? Elektriğe ve doğalgaza zam tam okulların açıldığı sırada yapıldı. Siz oturdunuz ölçüsüz biçimde zam yaptınız. Bu zamları ahlakla şerefle bağdaştırmıyorum. Bu zamlar ahlaksız zamlardır."dedi.

DOĞALGAZ DÜNYADA DÜŞÜYOR, BİZ ZAM YAPIYORUZ

Kılıçdaroğlu geçen yılın doğalgaz fiyatları ile bu yılın fiyatlarını karşılaştırıp şöyle konuştu; "Siyasete girerken şunu söyledim. Bu millete doğruları anlatmaya söz verdim ve arkasında duracağım. Doğalgaz fiyatlarına bakalım. 2011 Aralık ayında Rus doğalgazının dünyadaki fiyatı bin metreküpün fiyatı 436 dolar. Geliyorum 2012 ağustos ayına, yine bin metreküpün fiyatı 436’dan 410’a inmiş. Diyebilirler ki TL olarak düşmedi.

TL olarak Aralık ayı başında, bin metreküp 810 lira, daha sonra bu fiyat 733 liraya düşüyor. Bir Allah’ın kulu çıkıp bu zamlar ahlakidir desin. Dünyada düşüyor, biz yüzde 30 zam yapıyoruz arkadaşlar. Öyle anlaşılıyor ki kendileri yediler, yandaşlarına yedirdiler, herkesin karnı doydu, kara delik gibi yutuyorlar, faturayı da gelip bunu vatandaşa çıkartıyor. Faturayı sen artık ödeme, iktidara ödet bu faturayı sen."

YASALARI İHLAL ETME HAKKINI KİMDEN ALIYORSUNUZ?

Kılıçdaroğlu Ecevit döneminde kurulan Ekonomik Sosyal konsey kurumunu hatırlatarak; Bir şey daha var. Ekonomik Sosyal konsey diye bir kurumumuz var. Ecevit döneminde kurulmuştu. Yasası çıktı, anayasal kurum haline geldi. Bu konsey, ülkedeki temel ekonomik adımlar için karar alırlar. Yasasına göre, ekonomik sosyal konseyin başkanı başbakan, üç ayda bir toplanması lazım. Ne zaman toplanmış en son? 5 Şubat 2009. Anayasal kurum, üç ayda bir toplanması lazım. Üç yılda bir toplanmıyor ve bunlar diyor ki biz hukuk devletiyiz. Peki siz yasaları ihlal etme hakkını kimden alıyorsunuz siz?" şeklinde konuştu.

Tükettiğimiz elektrik enerjisinin yüzde 33’ünü doğalgazdan karşılıyoruz. Doğalgazın da yüzde 98’ini ithal ediyoruz. büyük kısmı da Rusya’dan. Eğer siz kendi enerjinizi, elektriğinizi bir ülkeye bağlamışsanız, bir ülkeye kaderinizi bağlamışsınız demektir. dünyada hiçbir ülke yoktur ki kendi enerjisini yüzde 60 oranında bağlamış olsun."

RUSYA MUSLUKLARI KAPATIRSA NE OLACAK?

Olası bir savaş halinde Rusya'nın vanaları kapatması halinde vatandaşın ne yapacağını soran Kılıçdaroğlu; "Yarın diyelim ki Suriye’yle savaş çıktı, Rusya destek verdi. Rusya muslukları kapattı. Ne olacak o zaman? Devleti yönetecek kişilerin gelecekte Türkiye’nin çıkarlarını koruması lazım. Siz Türkiye’nin çıkarlarını birilerine peşkeş çekiyorsunuz. İhanete varan bir tezgahla karşı karşıyayız. Bu soygun düzenine hayır diyen bir parti var. Bu soygun düzenini halka anlatan bir parti var o da Cumhuriyet Halk Partisi var."sözlerini kullandı.

AHMED ARİF'Lİ GÖNDERME

Kılıçdaroğlu yapılanın soygun olduğunu Ahmed Arif'in şu dizeleriyle dile getirdi "Bu soygun düzenini Ahmet Arif çok iyi anlatır.
“Bunlar engerekler ve çıyanlardır.
Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır.
Bunları tanı, tanı da büyü.”

SAYIN ÇİÇEK, O KAMPIN HESABINI SORDUN MU?

Meclis Başkanı Çiçek'e de seslene Kılıçdaroğlu " Siz bir parlamento düşünebiliyor musunuz? Karar almadan, yabancı bir ülkenin askerleri Türkiye topraklarında konuşlanacak. Cemil Çiçek’e sesleniyorum, Özgür Suriye Ordu’sunun hangi kararla geldiğini bize anlat. Artık parlamentonun iradesi var mı yok mu? Meclis koltuğu, başkanlık koltuğu güzel olabilir. Ama unutmamak lazım bu ülkenin anayasası var. Yabancı bir ülkenin Türkiye’de konuşlanmasının yolu Anayasa’dan geçer. Bunun adı vatana ihanettir. Hesabı sorulacak bunun. Eğer bizim arkadaşlarımız Apaydın Kampı’na gitmeseydi, orada Özgür Suriye Ordusu’nun konuşlandığını bilmeyecekti. Sayın Cemil Çiçek’e bir daha soruyorum. TBMM milletvekillerinin Türkiye’de giremediği kampın hesabını sen sordun mu? Bunun da hesabını vereceksin." sözlerini kullandı.

SEN BU KAFAYLA ŞAM BABASI OLURSUN

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:''Neymiş efendim, tezkereyi çıkarıp, beyefendi Şam fatihi olacak. İyi de Şam fatihi olacaksan önce şu çocuklarını bir askere gönder bakalım. Çocuklarını göndermeyeceksin, AKP milletvekillerinin çocukları da gitmeyecekler, onları iyi yerlere göndereceksiniz, bu milletin fakir fukara çocuklarını alacaksın, 'Hadi bakalım cepheye.' Neden? Beyefendi Şam fatihi olacakmış. Kusura bakma ama bu kafayla gidersen olsa olsa sen Şam babası olursun.''