BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  SAĞLIK

Obezitenin nedir neden oluşur bunlara dikkat edin!

Obezite nedir? Obezitenin hayatımızı bile etkileyen zararları nelerdir? Obezitenin tanımı ve nedenleri ile ilgili bilinmeyenler haberimizde.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl 700 milyon insanın obezite, 2,3 milyar insanın ise normalden fazla kilolu olduğu ortaya çıktı. Dünyada bu kadar fazla insanı etkileyen obezite nedir, obezitenin nedenleri nelerdir?

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Uğraş, günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri olan obeziteyi anlattı. Obezitenin yüksek kalorili gıdaların tüketilmesi sonucu yağların birikmesiyle oluşan bir sağlık sorunu olduğunu belirten Uğraş, şu uyarılarda bulundu:

"Vücudumuza aldığımız kalorilerin, beslenme ve hareket alışkanlıklarının değişmesiyle, enerji tüketemememize, endüstriyel beslenme şekilleri nedeniyle yani çok fazla yağlı, yüksek kalorili gıdalar almamız ve bu kalorinin yağ olarak birikmesiyle oluşan bir sağlık sorunudur. Bu sağlık sorunu ciddi anlamda insanların hem biyolojik mekanizmalarını hem psikolojik durumlarını hem de sosyal ilişlilerini etkileyen  bir hal almaktadır. Obezite hastaları zayıfladıktan sonra, bu gerek diyet gerek ameliyatla olsun, başarılı sonuca ulaştıklarında kendilerinde bulunan yüksek tansiyon, kalp yetersizliği, tipik şeker hastalığı, solunum yetersizlikleri, eklem rahatsızlıkları, vücutlarındaki hormonal değişikliklere bağlı adet düzensizliği yada aşırı kıllanmalar gibi sorunların hepsinde gerilemeler yaşanmaktadır."