BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Skandal görüntülerden sonra flaş gelişme!

Türkiye'yi ayağa kaldıran Antalya'da özel huzurevinde çekilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı. Antalya Valiliği, doktor heyetinin ilgili huzurevinde inceleme yapacağını duyurdu.

Abone ol

ANTALYA Valiliği, yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen özel huzurevine, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından bir doktor heyetinin, hasta ve engellilerin sağlık kontrollerini yapmak üzere görevlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Özel huzurevinde skandal görüntüler" başlıklı haberin basına yansımasının ardından ilgili vali yardımcısı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve ilgili çalışanların söz konusu bakım merkezine giderek habere konu hususları yerinde incelediği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE ŞİKAYET EDİLMİŞ

İlgili merkezde yapılan denetimde haberde bahsi geçen hususlar hakkında ayrıntılı bir inceleme yapıldığına dikkati çekilen açıklamada, "Bakım merkezinde bulunan engelliler ve hastalarla istişare edilmiştir. Haber kaynağı, ihbarcı eski çalışan hakkında yapılan ön araştırma neticesinde ilgili şahsın 26 ve 29 Eylül 2016 tarihlerinde bakım merkezine yönelik benzer iddialarını 183 çağrı merkezine ilettiği, bunun üzerine aynı gün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Denetim Heyeti'nin merkezde habersiz olarak gerçekleştirdikleri denetimde, ihbarın asılsız olduğu tespit edilmiş ve konuyla ilgili tutanak hazırlanmıştır." ifadelerine yer verildi. 

ESKİ ÇALIŞANIN İNTİKAM SENARYOSU MU?

Haber kaynağı eski çalışanın 3 yıldır söz konusu bakım merkezinde çalıştığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çeşitli sebeplerle hakkında çok sayıda tutanak tutulduğu, birkaç ay önce işine son verildiği ve sonra kendi isteği ile tekrar işe başladığı ancak son olarak da 30 Ağustos tarihinde kesin olarak işten çıkarıldığı tespit edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konu hakkında bilgilendirilmiş ve Sayın Bakanın talimatıyla bakanlık müfettişleri görevlendirilerek yola çıkmışlardır. Ayrıca 5 Ekim 2016 itibarıyla Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından bir doktor heyeti bakım merkezindeki hasta ve engellilerin sağlık kontrollerini yapmak üzere görevlendirilmiştir."