BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  DÜNYA

Obama'ya nükleer istihbarat

İsrail gazetesinin iddiasına göre, İran nükleer başlık geliştirmede sanılandan çok daha ileri adımlar attı

Abone ol

Washington'dan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda, İran'ın nükleer silah üretebilmesi için hâlâ zamana ihtiyacı belirtilmiş ve diplomatik çözüm olasılığı dillendirilmişti.

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan bir habere göre ise, Tahran nükleer başlık üretmede tahmin edilenden daha ileri adımlar attı ve Obama yönetimi istihbarat birimlerince bu konuda uyarıldı.

İsmi verilmeyen bir İsrailli yetkiliye dayandırılan habere göre, ABD, İsrail ve batılı istihbarat kurumları tarafından elde edilen bilgiler İran'ın nükleer başlık üretiminin son safhasında kaydadeğer ilerleme sağladığını gösteriyor. İran, elde ettiği ilerleme sayesinde, 1.500 km menzilli Şahab 3 füzelerine yakında nükleer başlık takabilecek.

'OBAMA'YA SON DAKİKA İSTİHBARATI'

Aynı kaynak, geçtiğimiz hafta İran'ın bu ilerlemesi konusunda Obama'ya 'son dakika' istihbarat bilgisi sunulduğunu da ileri sürdü.

BARAK TEYİT ETTİ

Perşembe günü ordu radyosuna konuşan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da bu istihbarat raporunu teyit etti ve gelen istihbaratların İran'a karşı harekete geçmeyi 'daha da acil' hale getirdiğini söyledi.

Beyaz Saray'dan bu iddialara karşı henüz bir açıklama yapılmadı.

Obama yönetimi, bu hafta Pekin, Moskova ve Londra'ya İran'ın nükleer programı konusunda müzakere için bir heyet gönderecek.