BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  DÜNYA

Obama: Terörden hiçbir din sorumlu olamaz

ABD Başkanı Obama, "Terörizmden hiçbir din sorumlu olamaz, terörizmden insanlar sorumludur" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Obama, "Terörizmden hiçbir din sorumlu olamaz, terörizmden insanlar sorumludur. İslam'ın kuruluşundan bu yana ABD'nin dokusunun bir parçası olduğunu söyledi." dedi.

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray'ın evsahipliğini yaptığı, terör ve radikal şiddetle mücadele amaçlı zirvede Amerika'nın İslam ile savaşta olmadığını söyledi.
 
Amerika'nın İslamı kendi hedefleri için tahrif eden kişilerle mücadele ettiğini belirten Obama bazı sapık kişilerin giriştiği eylemlerden mensup oldukları dinlerin ister İslam, ister Hristiyan, ister Musevi, ister Budist olsun, sorumlu tutulamayacağını vurguladı.
 
IŞİD ve el Kaide gibi grupların adaletsizlik ve yolsuzluk ortamında yaşam  standartlarını geliştirme fırsatı bulamayan kişilerin yaşadığı öfkeden ve hayal kırıklığından beslendiğini belirten Obama, dünyanın gençlere daha iyi umutlar vermesi gerektiğinin de altını çizdi.
 
Zirve, IŞİD'in Irak ve Suriye'de eylemlerini yoğunlaştırdığı bir dönemi, Avustralya, Kanada, Fransa ve Danimarka'da yaşanan terör eylemlerini izliyor.
 
Beyaz Saray'ın düzenlediği terör ve radikal şiddetle mücadele konulu zirveye 60'ın üzerinde ülke katılıyorToplantılarda Türkiye'yi Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın temsil ediyor.
 
Dün zirvenin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Joseph Biden, özellikle yoğun göçmen gruplarının yaşadığı Boston, Los Angeles ve Minneapolis gibi kentlerdeki başarılı sosyal eğitim ve yardım programlarını övdü.
 
Aşırı görüşler ve buna dayalı şiddet olaylarıyla yalnızca askeri önlemlerle başa çıkılamayacağını söyleyen Biden, "Toplumlar göçmen gruplarına olumlu alternatifler, fırsatve aidiyet duygusu sunmalı” diye konuştu, bunların teröristlerin sunduğu korku, dışlanma, nefret ve küskünlük duygularını zayıflatması gerektiğini savundu.
 
Biden, Amerika'nın göçmen toplumlarını entegre etme konusunda Avrupa ülkelerinden daha deneyimli olduğunu savundu. Başkan yardımcısı, "Amerika'nın her soruna yanıt verdiğini iddia etmiyorum, ama biz göçmenlerden kurulu bir ulusuz, gücümüzü bu kaynaşmadan alıyoruz" dedi.