BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu açıkladı! Abdullah Gül aday olacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili sorulara "öyle bir talep söz konusu olmadı" dedi.

Abone ol

Pakistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretten dönüş yolunda Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin “Abdullah Gül’e milletvekilliği adaylığı teklif etmeyi düşünüyor musunuz, temas oldu mu aranızda?” sorusuna, “Geçen hafta kendisiyle bir vesileyle görüştük Sayın Cumhurbaşkanımız da görüşüyor, ben de görüşüyorum ama öyle bir talep söz konusu olmadı” dedi.

"ŞU ANDA KONUŞULMASI ERKEN"

Davutoğlu, “Sizin öyle bir düşünceniz var mı?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Bunun şu anda konuşulması için erken veya en azından böyle bir talep ve ortam oluşmuş değil. Abdullah Bey ve bütün Ak Partili kurucu kadroları her zaman bu siyasetin içindedirler, dışında değiller zaten. Hiçbir zaman Abdullah Bey’den Ak Parti’nin dışındaymış gibi bir tavır, tutum sergilediğini görmediniz herhalde. Ak Parti bu anlamda geleneği oturmuş, kültürü oturmuş bir parti. Kim emek vermişse yani bu konuya da o kadar çok milletvekili ve tabiri caizse bir siyasi tabaka oluşmuş ama hiç kimse de Ak Parti’den ne gönül olarak kopuyor, ne fiilen siyaset anlamında kopuyor. O anlamda da Abdullah Bey Ak Parti’nin önemli kurucularından biri; bu hareketin kurucularından, dolayısıyla şu anda da eski Cumhurbaşkanı olarak hiçbir zaman Ak Parti tabanından ya da kadrolarından uzaklaşmış kopmuş değil. Ama siyasetin o kendi doğası var, onun içinde değerlendirmek lazım.”