BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.401,16
HABER /  GÜNCEL

Obama Soma için neden Erdoğan değil Gül'ü aradı?

Taraf yazarı Emre Uslu, Washington’un AK Parti hükümetine mesafe koyduğunu iddia ederken "Obama Soma için neden Erdoğan değil de Gül'ü aradı? " diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Soma'da yaşanan maden faciasından sonra ABD Başkanı Barack Obama'nın taziye için neden Başbakan Erdoğan değil de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aradığını sorgulayan Taraf si yazarı Emre Uslu çarpıcı iddialarda bulundu.

OBAMA'NIN NEDEN ERDOĞAN DE DEĞİL GÜL'Ü ARADI?

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen düşünce kuruluşu SETA'nın ABD'ye yaptığı çıkarmanın umulan soncu vermediğini ve Türk'ün Türk'e propagandasını aşamadığını öne süren Emre Uslu "Şimdi Obama’nın Soma taziyesi için neden eski dostu Erdoğan’ı değil de Abdullah Gül’ü aradığı daha net anlaşılıyor." dedi. Hükümetin ABD'ye yaptığı aydın çıkarmasının Beyaz Saray tarafından soğuk karşılandığını ve Kongre üyelerinin etkinliklere katılım göstermediğini savunan Uslu, Washington’un AK Parti hükümetine mesafe koyduğunu, Obama'nın taziye için Gül'ü tercih etmesinin de bunun göstergesi olduğunu öne sürdü.

İşte Emre Uslu'nun "Washington fecaati" başlıklı yazısınaki ilgili bölüm:

AKP MEDYASININ ANLATTIĞI GİBİ BAŞARILI GEÇMEDİ

Biliyorsunuz geçen haftalarda Beşir Atalay ve yanına aldığı bir grup gazeteci, Washington’da AKP’nin politikalarını anlatmayı denedi. Öncelikle Atalay ve beraberindekilerin Washington ziyareti AKP medyasında anlatıldığı gibi başarılı geçmedi.

TÜRK'ÜN TÜRK'E PROPAGANDASI

Hükümete yakın SETA’da yapılan toplantıdan başlayalım. Toplantıya katılan Amerikalı dinleyici sayısının oldukça düşük olduğunu, geldikleri kurumlardaki temsil derecesinin de özellikle düşük tutulduğunu öğrendim. SETA’da yapılan konuşmayı Amerikan kurumları adına izlemeye gelenlerin 20’yi geçmediğini öğrendim örneğin. Normalde bir başbakan yardımcısının geldiği toplantıda çoğunluğun Amerikalı izleyici olması beklenir. Ancak SETA toplantısında böyle olmamış, 120 kişilik salonda Amerikalı izleyicilerin sayısının 25’i geçmediği söyleniyor. O toplantı bir nevi Türkün Türk’e propagandası olmuş anlayacağınız.

ABD ATALAY'IN YAHUDİ LOBİSİ SÖZÜNE TAVIR ALDI

Daha ilginç bilgi Amerikan Kongresi temsilcilerinin Beşir Atalay ve ekibine tavır koyması. STEA Beşir Atalay’ın onuruna bir kahvaltı programı düzenlemiş. Toplantı için Kongre üyeleri ve çalışanlarından yüzden fazla kişiye davetiye gönderilmiş. Ancak Kongre içinden, kahvaltı davetine katılmama kararı alınmış ve kahvaltıya gidilmemiş. Kongre’deki kaynağım bunun nedeninin “Beşir Atalay’ın, Erdoğan’ın Faiz Lobisi’nden kastının Yahudi Lobisi olduğunu söylemesi. Atalay Washington’da o söylediklerini inkâr etse de kahvaltıya katılmamak o anti-Semitik açıklamaya gösterilen bir tavırdı” dedi.

DÜŞÜK SEVİYELİ MEMURLAR İLE GÖRÜŞEBİLDİLER

Heyetin ABD kurumlarına yaptığı ziyarette görüştüğü memurların seviyesinin özellikle düşük tutulduğu belirtiliyor. Yani bizim başbakan yardımcımızın heyeti gidip dengiyle bir görüşme bile yapamamış, Amerikan’ın düşük seviyeli memurlarıyla görüşebilmişler.

ŞİMDİ ANLAŞILIYOR

Şimdi Obama’nın Soma taziyesi için neden eski dostu Erdoğan’ı değil de Abdullah Gül’ü aradığı daha net anlaşılıyor.