BIST 10.500
DOLAR 32,67
EURO 35,00
ALTIN 2.422,25
HABER /  GÜNCEL

O terörist kendini yok etti

PKK elebaşısı Murat Karayılan Siirt'teki saldırıya ilişkin ilk kez konuştu ve birbirinden ilginç iddialar ortaya attı

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan Siirt'teki saldırıyı düzenleyen Erdal isimli teröristin kendini imha ettiğini öne sürdü. Karayılan, ayrıca PKK'nın uzun yıllardır "Ergenekon'la savaştığını" iddia etti.

Karayılan, Terör örgütüne yakın bir haber ajansının internet sitesine açıklama yaptı. Karayılan, Siirt'te 4 kadının yaşamını yitirdiği saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyesi hakkında ise şok bir iddia ortaya attı:

"Siirt'teki yanlış neden yapılmıştır? Farklı bir şey hedeflenmiş deniliyor ama burada dikkat, titizlik ve hassasiyet olması gerekiyordu. Siirt'te dört kadının öldürüldüğü olayda saldırıyı yapanlardan Erdal'ın da öldüğü bilgisi var. Hatta kendini imha etmiş olma ihtimali vardır"

"YILLARCA ERGENEKON'LA SAVAŞTIK"

Karayılan'ın açıklamalarında dikkat çeken başka bir noktada Ergenekon örgütüyle ilgili söyledikleri oldu:

"Erdoğan'ın 'PKK silah bırakana kadar operasyonlar devam eder' sözü, AKP hükümeti iktidarda olduğu sürece bu savaş devam edecektir anlamına gelmektedir. Daha önce de birçok başbakan buna benzer konuşmalar yapmışlardı. Onlar hepsi gittiler ama biz buradayız. Ergenekon denilen yapı bu iddiayla yıllarca bizimle savaştı. Hepsinin temel şiarı 'PKK teslim olup silah bırakana kadar devam edeceğiz' biçimindeydi. Şimdi bu sözü tekrar etmek geçmişten hiç ders almamak anlamına gelmektedir"