BIST 10.536
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

O skandal film oluyor

Uşak'ta sahtesiyle değiştirilen Kanatlı Denizatı Broşu skandalı film oluyor...

Abone ol

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde Karun Hazineleri'nin en değerli parçaları arasında gösterilen kanatlı deniz atı görünümlü altın broş, 'Harbi Define' adlı komedi filmine konu oluyor.

Uşaklı 4 kardeşin gerçek öyküsünden yola çıkarak hazırlanan 'Harbi Defile' adlı komedi filminin çekimleri, 20 Haziran 2010 tarihinde Uşak'ta başladı. Cüneyt Arda Pamuk, Cengiz Küçükayvaz, Kemal Kuruçay, Önder Açıkbaş ve Melih Oğuzhan gibi isimlerin rol aldığı film, kent merkezi ile Karun Hazineleri'nin gün yüzüne çıkarıldığı bölgede yer alan köylerde çekilecek.

1 Ekim 2010 tarihinde vizyona girmesi beklenen 'Harbi Define' adlı film ile ilgili çalışmalar yaklaşık 1 yıl önce başlamış ancak oyuncu kadrosunda yer alan Aykut Oray'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle çekimlere ara verilmişti.

Filmde geçtiğimiz yıllarda sahtesi ile değiştirildiği iddia edilen kanatlı deniz atı görünümlü altın broş da yer alacak. Yönetmenliğini Hakkı Görgülü'nün, yapımcılığını Barkod Yapım'ın üstlendiği komedi filmi, oyuncu kadrosu ve konusu ile adından söz ettireceğe benziyor.

Film; Amerikalı bir grup araştırmacının 1960'lı yıllarda İç Ege'nin bir köyüne gelip Karun Hazineleri'ni bulması ve hazinenin en değerli parçalarından birini almaları ile başlıyor; Tahir'in yıllar sonra 4 erkek çocuğuna ölüm döşeğinde köye gelen Amerikalılardan ve yıllardır sakladığı sırrından, yani evlerinin altında saklı olan hazineden bahsetmesiyle devam ediyor