BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çubukçu'dan yükseköğrenime övgü

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı.

Abone ol

İstanbul Aydın Üniversitesi 2009-2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yükseköğrenim sisteminde kalitenin her geçen gün arttığını söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen 5. dönem mezuniyet töreninin açılışında konuşan Bakan Çubukçu, vakıf ve devlet üniversitelerinin sayısının 146'ya ulaştığını, Türkiye'nin her ilinde artık bir üniversite olduğunu kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "İstanbul Aydın Üniversitesi, yüksek öğrenim içerisinde son derece güzel bir ilerleme ile ülkemizin geleceğine son derece önemli bir katkı sunuyor. Siz, buradan aldığınız eğitimle en iyi şekilde geleceği hazırlandığınızı biliyorum. Bu dört yıllık süreç içinde gösterdiğiniz çabaların ve emeklerin karşılığını alırsınız. Ailelerinizin fedakarlığını asla unutmayın. Yüksek öğrenim sitemimizde kalite artıyor. Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında hala istediğimiz yerde değiliz" dedi.

Türkiye'nin artık her yerinde yeni üniversitelerin kurulması girişimlerinin meclis gündeminde olduğunu kaydeden Bakan Çubukçu, mezun olan öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesi temennisinde bulundu. Çubukçu, daha sonra üniversiteyi ilk 3 dereceyle bitiren öğrencilere plaket verdi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, gençlere Atatürk'ün ''Sevgili gençler, sizler bizim geleceğimizin pırıltısı, gönül bahçelerimizin mis kokulu güllerisiniz'' sözlerini hatırlatarak, ''Bu güzel ülkeye, bu güzel şehre, cumhuriyete ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak üreteceksiniz ve ülkemizin geleceğini aydınlatacaksınız, sizlere inanıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, törende verilmesi planlanan konserin son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu'nun gündüz 35, akşam 34 farklı bölümünde verilen eğitim sonucu 3 bin 813 öğrenci mezun oldu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı gönderdiği törene İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretim üyeleri, mezunlar ile aileleri katıldı.