BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,70
ALTIN 2.436,57
HABER /  GÜNCEL

O şimdi usta asker!

Nurettin Demirtaş artık acemilikten kurtuldu. Yemin etti. O şimdi usta asker. Bakın askerliğinin gesini nerede tamamlayacak?

Abone ol

Askeri mahkemece 'Askerlikten kurtulmak için hile yapmak' suçundan yargılanarak, tahliye olan eski DTP başkanı Nurettin Demirtaş acemi askerliğini bitirdi. Yemin ederek usta asker oldu! Yeni birliği ise Tokat Jandarma Komutanlığı!..

NURETTİN DEMİRTAŞ'IN ETTİĞİ YEMİN

Eski DTP başkanı Demirtaş, her asker gibi bu yemini etti:

"Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyliyeceğime namusum üzerine andiçerim."

ACEMİLİK BİTTİ

Nurettin Demirtaş 29 Nisan'dan beri Safranbolu Yazıköy'de bulunan 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda  88/2 tertip askerlerle birlikte yaptıkları acemi askerlik görevini tamamladı.   

USTA OLDU

Nurettin Demirtaş acemi eğitimini bitirip yemin etti. Acemi askerlik eğitimini tamamlayan Nurettin Demirtaş'ın sabaha karşı saat 03.00 sıralarında kardeşi DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ile birlikte acemi birliğinden ayrıldığı belirtildi.

DAĞITIM İZNİNDE

10 günlük dağıtım iznini Ankara'da geçireceği öğrenilirken,14 aylık usta birliğini Tokat ili Jandarma komutanlığında yapacağı belirtildi. Kendisi gibi çürük rapor alan Serkan Özdemir, Servet Gül, Enver Gelgeç ve Mehmet Güler'in nerede askerlik yapacağı belirtilmedi.