BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  DÜNYA

O saldırının kurbanlarından biri 8.5 aylık hamile Türk

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında Elif Yavuz isimli 8,5 aylı...

Abone ol

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında Elif Yavuz isimli 8,5 aylık hamile bir Türk’ün de bulunduğu bildirildi.
Hollanda doğumlu Elif Yavuz ve Avustralyalı eşi Ross Langdon, El-Şebab militanlarının Westgate alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. Yavuz, 8,5 aylık hamileydi. Saldırıda öldürülen 68 kişi arasında yer alan Harvard Üniversitesi mezunu Yavuz, Kenya’da Bill Gates’in kurduğu Gates Vakfı adına doktor olarak görev yapıyordu. Sıtma hastalığı konusunda uzman olan Elif Yavuz’un geçtiğimiz günlerde eski ABD Başkanı Bill Clinton ile de görüştüğü bildirildi. Elif’in eşi 33 yaşındaki Avustralyalı mimar Ross Langdon ise Kenya’da AIDS hastaları için inşa edilen bir hastanenin yapımında ücret almadan çalışmış ve Uganda’da çeşitli insani yardım projelerinde görev almıştı.
Çiftin hayatını kaybettiğinin duyulmasının ardından, arkadaşları Facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde Langdon ve Yavuz’un fotoğraflarını ve taziyeleri paylaştı.
(İHA)