BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  EKONOMİ

Altındaki düşüşü unutun! Bu haftaya dikkat

Fed'in Ekim ayında varlık alımlarından geri çekilme kararı alabileceği yönündeki açıklama altın fiyatlarını düşürse de anketlerde altının bu hafta yükseleceğini söylüyor.

Abone ol

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Fed'den gelen açıklamalarla dalgalandı. Fed'in Çarşamba günü varlık alımlarına devam edeceği haberiyle 1291 dolardan 1360 dolara kadar tırmanan altın, haftanın son işlem gününde gelen ikinci bir açıklamayla değer kaybetti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Cuma günü verdiği demeçte, bankanın Ekim ayındaki toplantıda varlık alımlarını azaltma kararı alabileceğini söyledi. Altın, Bullard'ın sözleri sonrasında 1326 dolara kadar geriledi.

CNBC'nin anketine katılan piyasa analistleri, altındaki bu zayıf seyrin kısa ömürlü olacağını ve altının tekrar yükselişe geçeceği görüşünü bildirdi. Ankete katılan 16 analistten 10'u fiyatların bu hafta yeniden yükseleceğini öngördü. Dört analist fiyatların düşmeye devam edeceğini tahmin ederken iki analist ise fiyarların değişmeyeceğini söyledi.

'1425 TEST EDİLEBİLİR'

UBS analistleri Dominic Schnider ve Giovanni Staunovo, "Üç aylık hareket bandının üst limiti olan 1425 sınırını test edilebilir" dedi ve Çin piyasalarının uzun bir hafta sonundan çıkıyor olması ile ABD'de borç tavanı tartışmalarının gündeme gelmesinin bu durumda etkili olabileceğini söyledi.

'YÜKSELİŞ SINIRLI OLUR'

İki analist, yine de, altındaki yukarı yönlü hareketin Fed'in varlık alımlarını kesebileceği endişesi nedenyile sınırlı kalacağını ekledi.