BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  SPOR

Bakan Kılıç'tan derbi açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün geceki olaylı derbinin ardından açıklama yaptı.

Abone ol

Bakan Suat Kılıç, stadyumlardaki güvenliğin özel güvenlikten alınıp emniyete tekrar verilebileceğini söyledi.

Suat Kılıç, dün oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

'10 KAPI KIRILDI' 

"Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça yakın dakikalarda dış koruma bandında yaklaşık 10 kapının kırılarak güvenlik duvarının delindiği bilgileri elimizde. Ayrıca doğrudan tribünlere giriş noktalarındaki doğu tarafında 3, batı tarafında 3 olmak üzere 6 demir kapının kırıldığı, biletli seyircinin kontrol dışı ve onlarla birlikte belli bir miktar biletsiz seyircilerin girdiği tespit edilmiştir. Ayrıca, bilinen 8 ayrı noktada turnikelerin ya kırılarak ya da kabloları kesilmek suretiyle devre dışı bırakılmıştır.

Bir de olayın kanuni boyutu, 6222 sayılı kanunun ihlalleri var. Kanunu ihlal edenlerle alakalı olarak tek tek tespitler yapılacak, işlemler yapılacaktır. Kamuoyunda dündenberi tartışılan 6222 sayılı kanunu ihlal edenlere para ve seyirden men cezası yeterli mi, değil mi? Hapis cezası getirme gereği var mı yok mu? Bunu da tartışmaya açığız, dünyadaki uygulamalarına bakarız" dedi.