BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O projeye 5 yeni güzergah daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafiği rahatlatmak adına uygulamaya koyduğu Toplu ulaşım yolu projesinde, yeni güzergahlar ekendi.

Abone ol

Millet Caddesi ve Mahmutbey Yolu’nda denenen uygulamaya, 5 yeni güzergah daha ekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Toplu ulaşım yolu projesi başlatmış, projeyi Millet Caddesi ve Mahmutbey Yolu üzerinde denemeye almıştı. Belirtilen saatlerde sürücüler uyarılara riayet ederek ulaşım sorunlarının çözümüne destek verdi. Pilot olarak uygulanan Toplu Ulaşım Yolu’nda daha fazla yolcu taşınırken, ulaşım süresi kısaldı. Yolcu taşıma sayısında ise yüzde 11 artış oldu. Uygulamadan önce 5 günde yaklaşık 1 milyon 450 bin yolcu taşınırken, uygulamadan sonra bu rakam 1 milyon 600 bine çıktı.

Toplu ulaşım yolu projesinin başarıya ulaşması, yeni güzergahların belirlenmesinde etkili oldu. Alınan kararla 5 ayrı güzergahta daha proje hayata geçirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bildirilen bu güzergahlar şöyle: Bakırköy- İncirli- Bağcılar, Sirkeci- Yeşilköy- Küçükçekmece, Kadıköy- Minibüs Yolu- Bostancı-Kartal, Beyoğlu Tersane Caddesi (Atatürk Köprüsü- Galata Köprüsü Arası), Ümraniye (Alemdağ Caddesi- Sütçü İmam Caddesi- Mithatpaşa Caddesi)

Toplu ulaşım yolları daha önce belirlendiği gibi, 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarına tahsis edilecek. Yeni alınan kararla bu yolları öğrenci ve personel servisleri de kullanabilecek.

Toplu taşıma araçları haricinde yola giren ve park yapan araçlar, EDS kameraları ve Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor. Söz konusu şeritlerde taksiler sadece duraklarda yolcu indirip bindirebilecekler.

Araç sahiplerinin toplu taşımayı seçmesi durumunda yıllık 650 bin litre yakıt tasarrufu ve karbondioksit salınımında bin 500 ton azalma olacağı hesaplanıyor.