BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

O parmak izi MHP başkanını yaktı

El bombası bulunan kolide parmak izi bulunan MHP başkanı hapis cezasına çarptırıldı

Abone ol

MHP İl Başkanı Mesut Tekin, yargılandığı ağır ceza mahkkemesi tarafından 8 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde 5 yıl önce içerisinde 5 adet el bombası ile bir adet tüfek bulunan kutulardaki koli bandında parmak izine rastlanılan MHP İl Başkanı Mesut Tekin, yargılandığı ağır ceza mahkkemesi tarafından 8 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, Tekin'e verilen cezanının 2 yıl 11 ayını onadı, 6 yılını ise usul yönünden bozarak yerel mahkemeye gönderdi.

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde 1 Nisan 2006 tarihinde çocuklar boş arazide oynarken 2 kutu buldu. Kutuları açan çocuklar içerisinde el bombaları ile bir adet de tüfek olduğunu görünce durumu ailelerine bildirdi. Çocukların ailelerinin ihbarı üzerine 5 adet el bombası ve bir adet tüfeğe polisler el koydu.

KOLİ BANTLARINDA PARMAK İZİNE RASTLANILDI

O yıllarda Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı, şu an ise MHP Bilecik İl Başkanı olan Mesut Tekin'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan parmak izi araştırmasında el bombası ve tüfeğin olduğu kutulardan birinin üzerindeki koli bandının üzerinde Mesut Tekin'in parmak izlerine rastlanıldı. Tekin hakkında Bilecik Ağır ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Tekin suçlamaları kabul etmeyerek parmak izinin seçim çalışmalarında afiş asma sırasında koli bantları kullandığını, bu bantların söz konusu silah kutularında da kullanılmış olabileceğini söyledi. Mahkemenin isteği üzerine verilen raporlarda da parmak izinin bu yolla taşınmasının mümkün olabileceğini belirtildi.

Bilecik Ağır ceza Mahkemesi'ndeki yargılanan Mesut Tekin'e mahkeme heyeti 8 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Tekin avukatı aracılığıyla kararı temyize gönderdi.

Yargıtay, Mesut Tekin'e verilen 8 yıl 11 ay hapis cezasından 2 yıl 11 ayını onadı. Yargıtay, cezanın 6 yılını ise usul yönünden bozarak yerel mahkemeye gönderdi.

GENEL MERKEZ İSTİFASINI İŞLEME KOYMADI

MHP İl Başkanı Mesut Tekin, karar üzerine parti genel merkezine durumu bildirip istifasını gönderdiğini ancak MHP Genel Merkezi'nin istifayı işleme koymadığı belirtildi.

Mesut Tekin önümüzdeki pazartesi günü 2 yıl 11 ay hapis cezası nedeniyle cezaevine gireceğini söyledi. Yargıtay'ın usul yönünden bozduğu 6 yıl hapis cezasının ise Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar ele elanıcağını kaydedildi.

Bu arada MHP İl Başkanı Mesut Tekin yaptığı veda açıklamasında, suçsuz olduğunu yineleyerek şunarı kaydetti:

"Değerli hemşerilerim, kardeşlerim; Bu yazıyı sizlerle vedalaşmak için yazıyorum. Özgürce siyaset yaptığım, aranızda olduğum, sohbet edip çay içtiğim güzel günlere bir süreliğine ara vereceğiz. Uzun süredir temyiz beklediğim mahkemem nihayet sonuçlandı. Karar bizim aleyhimize oldu. Çok yakında Bilecik cezaevine giriyorum. 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' denir ya; Benim parmağım çok acıyor. Bu tabir hukuka uygun olarak verilen cezaya razı olunacağını ifade ediyor. Hukuk ilmini ve tekniğini bilmiyorum benim gibi sade vatandaşlar davanın sadece sonucu ile ilgilenir. Mahkememiz sırasında iddia makamı olan sayın savcı 'Mesut Tekin'in mahkûmiyetine yeterli delil elde edilememesi nedeniyle beraatine karar verilmelidir" derken, karar sahibi olan sayın hakim "Takdiren mahkumiyetimizi uygun gördü.' İkisi de hukukçu.

Birinin söylediği bana rahmet, diğeri felaket. İki tane doğru olur mu? Allah aşkına bunun bir ortası yok muydu? Neden cezaevine giriyorum? Ne önemi var ki? Sebep bulmada uzman olan bir ekip var. Herkese göre bir neden bulunur. Yeter ki biraz fazla konuş. Ömrü PKK terör örgütü ile savaşarak geçen 'İstanbul Milletvekili' Engin Alan paşa terör örgütü mensubu. Hayatını medresede geçiren Cübbeli Ahmet Hoca muhabbet tellalı. Ömründe nezarethaneye bile girmeyen orta halli bağ-kur emeklisi ben de silah ve patlayıcı taciri. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demeyin; Bazen çıkar ve çıkıyor da. Ailenize ve sizlere selam ve dua ediyorum, Dualarınızı talep ve istirham ediyorum. Varsa cümle haklarımı helal ediyorum ve sizlerden helallik diliyorum. Sonsuz rahmet ve merhamet sahibine emanetsiniz."