BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  MAGAZİN

O kuryelerden biri tanıdık çıktı!

Azeri işadamlarına ait olduğu öne sürülen 150 milyon doları, valizle Rusya'ya taşıma turlarının ardından tanıdık bir isim çıktı... İşte o isim

Abone ol

Azeri işadamlarına ait olduğu öne sürülen 150 milyon doları, valizle Rusya'ya taşıma turlarının ardından tanıdık bir isim çıktı...

14 kurye arasında yer alan Turgut Happani, şarkıcı Ebru Gündeş'in Azeri uyruklu eşi Reza Zarrab'ın şoförü...

Happani, dolar balyalarıyla çektirdiği hatıra fotoğrafını Facebook'taki sayfasına da koymuş TÜRKİYE'den Rusya'ya bavullarla 150 milyon dolarlık para taşınmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 14 kuryeden birinin, şarkıcı Ebru Gündeş'in Azeri eşi Reza Zarrab'ın şoförü ve yardımcısı Turgut Happani olduğu anlaşıldı. Paraları taşıyanlardan biri olduğu tespit edilen ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Happani, dolar balyalarıyla çektirdiği fotoğraflarını sosyal paylaşımsitesi Facebook'a koyarak kendini de bir anlamda deşifre etmiş.

2 METRELİK DOLAR
HABERTÜRK'ün ele geçirdiği fotoğraflarda Happani, Kapalıçarşı'daki döviz bürosunun deposunda deste deste dolarlarla poz veriyor. Bir diğer fotoğrafta ise Zarrab'ın teyzesinin oğlu Behrooz Aghazadeh'in de bulunduğu 3 kişinin arasında ikimetreye yakın dolar destesi görülüyor. Bu fotoğrafların Zarrab'ın Kapalıçarşı'daki Durak Döviz Bürosu'nda çekildiği tahmin ediliyor.

GÜNDEŞ DE ALBÜMDE
Yine Happani'nin özel fotoğrafları arasında, Ebru Gündeş ve eşinin medyaya yansımamış görüntüleri yer alıyor. Gündeş ve eşinin teknede çektirdiği bir fotoğraf, Reza Zarrab'ın motosiklete ve ata binerken çektirdiği fotoğraflar da dikkat çekiyor. Zarrab'ın motorunun plakasında Ebru Gündeş'in adından esinlendiği tahmin edilen 'GE' harfleri görünüyor.

BÜRO KAPALI
Para operasyonunun ortaya çıkmasından sonra Reza Zarrab'ın Kapalıçarşı'daki döviz bürosunu hiç açmadığı belirlendi.

Son yılların en büyük kara para aklama operasyonu
Son yılların en büyük kara para aklama operasyonu, 14 Aralık'ta İstanbul'dan Rusya'nın Vnukovo Havalimanı- 'na giden üçü Azeri biri İranlı 4 kişinin valizlerinde 14.5 milyon dolar ve 4 milyon Euro ile yakalanmasıyla başladı. Rusya Federal Gümrük Servisi, 14 kuryenin ismini bildirdi ve para transferlerinin soruşturulmasını istedi. Tahtakale'de döviz bürosu sahibi ile çalışanı 14 kişi gözaltına alındı. "Ayaklı borsacı" olarak bilinen 14 kişinin son 37 seferde 40 milyon dolar ve 10 milyon Euro'yu valizlerle Rusya'ya taşıdığı tespit edildi. Bir yıl içindeki tutarın ise 150 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. Paranın Azeri işadamları Nizami A., Surkhay H. ve Badalov V.'ye ait olduğu iddia edildi. İşadamlarının parayı yine valizlerle Dubai'den Türkiye'ye, ardından Rusya'ya götürdükleri belirlendi. 14 kurye serbest bırakılırken, yurtdışındaki 3 Azeri işadamı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.