BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'un gizli tanığı deşifre olunca

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen birinci Ergenekon davasının dün görülen 179. duruşmasında gizli tanık 'Aydın 1' dinlendi.

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen birinci Ergenekon davasının dün görülen 179. duruşmasında gizli tanık 'Aydın 1' dinlendi. Sanık avukatlarından Vural Ergül, çapraz sorgu sırasında 'Aydın-1'in kimliğinin gazeteci İ.A. olduğunu öne sürdü. Savcı, Ergül hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Gizli tanıklar için ayrılan odaya alınan 'Aydın-1' görüntüsü verilmeden ve sesi değiştirilerek dinlendi. 'Aydın-1', Danıştay saldırısının yaşandığı gün 'Sarhoş İmamlar Tekkesi' olarak nitelendirilen çay ocağına gittiğini ve olayı haberlerden öğrendiğini söyledi. O sırada çay ocağında Prof. Dr. Emin Gürses'i gördüğünü ve etrafında Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ı tanıyan Mehmet Taşdelen ve Nejat Uysal'ın olduğunu belirtti. Mehmet Taşdelen ve Nejat Uysal isimli şahısların bu konuşma sırasında, Alparslan Arslan'a saldırıyı Şeyh Salih lakaplı Salih Kunter'in yaptırmış olabileceğini anlattıklarını söyledi. Gürses'in ise bu esnada telefonla konuştuğunu ifade etti. Şöyle konuştu:

"Sanırım gazete ve televizyonlardan arıyorlardı. O da çay ocağında duyduklarını anlatıyordu. Bu konuşmalar tahminden ibaretti. Yaşananlara anlam veremiyorduk."

Avukat Vural Ergül, Aydın-1'e kendisini tanıyıp tanımadığını sordu. Aydın-1 "Tanımıyorum" cevabını verdi. Ardından Ergül, gizli tanığın ismini açıklamak istediğini belirterek, "Yemin altında ifade verdiniz ve beni tanımadığınızı söylediniz. Ama ben sizin kim olduğunuzu biliyorum ve burada açıklamak istiyorum. Siz de beni tanıyorsunuz." dedi. Ergül, mahkeme heyetine hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Gizli tanık Aydın-1, gazeteci İ.A.'dır. Siz her 'gizli tanık olmak istiyorum' diyen kişiyi gizli tanık yaparsanız savunma hakkımız engellenmiş olur." Bunun üzerine savcı, gizli tanığın kimliğini açıklayan Ergül hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Savcı ayrıca gizli tanık Aydın-1'in tanık koruma programı kapsamına alınmasını istedi.