BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.412,44
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı babası ağlattı kızı güldürecek

Başbakan Erdoğan, geçtğimiz yıl katıldığı televizyon programında kanserden yaşamını yitiren şairin şiirini kendi sesinden dinleyince çok duygulanmıştı. Şimdi o şairin kızı AK Parti'den aday...

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ı geçtiğimiz yıl katıldığı televizyon programında kendi sesinden dinlerken ağlatan şiirin yazarı Erdem Beyazıt'ın isteği yerine geldi.

Başbakan Erdoğan iki yıl önce bir televizyon kanalında, kanserden yaşamını yitiren şair Erdem Bayazıd'ın 'Sana, bana, vatanıma ve ülkemin insanlarına dair' adlı şiiri kendi sesinden yayımlanınca gözyaşlarını tutamamıştı.

Başbakan, o gün 'Erdem Beyazıt, Anadolu topraklarını ve insanımızı bu kadar güzel dile getiren bir insanımızdı. Bu kaseti okurken de çok duyguluydum. Dinlerken de aynı duyguyu yaşıyorum' demişti.

Erdem Beyazıd'ın 37 yaşındaki kızı Sevde Bayazıt Kaçar şimdi AK Parti'den Kahramanmaraş 4. sıradan vekil adayı. Erdoğan'la babası arasında duygusal bir bağ olduğunu belirten Kaçar, adaylık sürecini şöyle anlattı: Siyasete girmeyi hep istiyordum. Babam 'sabret' diyordu. Bir gün bana 'Hayırlı olsun partin kuruldu' diyerek Başbakan'ın Üsküdar'daki ofisine yolladı, 'Ne görev verirse yap' dedi. Siyaset maceram o gün başladı.

Sana, bana, vatanıma...

Telgrafın tellerini kurşunlamalı Öyle değildi bu türkü bilirim
Bir de içime -Her istasyonda duran sonra tekrar yürüyen-
Bir posta katarı gibi simsiyah dumanlar dökerek, bazan gelmesi beklenen bazan ansızın çıkagelen Haberler bilirim, mektuplar bilirim...

İŞTE O ANLAR