BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

Türköne neden çizik yediğini anlattı

Aday gösterilmeyen Mümtaz'er Türköne, AK Parti'nin Anayasa konusunda başarısız olduğunu söyledi

Abone ol

Genel seçimlerde yarışacak aday listelerinin netleşmesiyle en büyük şoku yaşayan isimlerden olan Mümtazer Türköne adaylık sürecini anlattı. Memleketi Ankara'dan aday adayı olduğunu ve yeni Anayasa konusunda bazı fikirlerinin bulunduğunu ve bu nedenle Meclis'te olmak istediğini söyleyen Türköne, Erdoğan'ın kendi kadrosuyla çalışmak istemesinin normal karşılanması gerektiğini ifade etti.

AK Parti yönetiminde kabül görmeyen Mümtazer Türköne, Samanyolu Haber TV'de konuştu. Gazeteciler.com'da yer alan habere göre programın moderatörü Faruk Mercan, Türköne'ye adaylığının neden red edildiğini sordu. Net bir cevap vermekten kaçınan Türköne, Mercan'ın ısrarına karşın adeta ser verdi sır vermedi. Mercan son bir hamle yaparak soruyu daha 'geniş' bir şekilde yönelterek şansını denedi:

Faruk Mercan: Akla mantığa uygun bulmuyorum bunu. Yani içerden bir sinyal almadan aday olacağınıza ihtimal vermiyorum. Hatta Başbakan'ın bir yerde size ihtiyaçları olduğunu söylediğini de duydum. Acak AK Parti medyada hakkınızda başlayan o kampanya mı etkili oldu? 'Eşi bırakıyor kendisi milletvekili oluyor, ne bu aile içi devir teslim mi?' deniyordu. AK Parti yönetimi etkilenmiş olabilir mi?

Mümtazer Türköne: Bütün AK Parti adayları gibi ben de müracaat ettim. Ben iki nedenle aday oldum. Yeni anayasanın yapılması ve Kürt meselesinnin çözümünde mecliste yer almak istedim çünkü bu konularda bazı fikirlerim var. AK Parti yasa yapma konusunda çok başarılı ama anayasa yapma konusunda sorunları var. Partinin anayasa kurmayları başarılı değildi. Ankara'dan aday olmamın sebebi ise ailemin oralı olmasıdır. AK Parti yönetiminin, liderinin bazı tercihleri var doğal olarak. Parti de siyasi bir mücadele yürütüyor. Kendi kadrolarıyla çalışmak istemeleri normal, saygı duymak gerekiyor. Sonuçta bizim bir işimiz var, yazıyoruz...
video