BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.494,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Türkeş'ten Bahçeli'ye cevap

AK Parti, 12 Haziran 2011’de yapılacak genel seçimlere gireceği milletvekili adaylarını tanıttı. Gözler oğul Türkeş'in üzerindeydi.

Abone ol

Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, adaylık sürecinde MHP'den teklif gelmediğini söyledi. Türkeş mecliste iki Türkeş olacağının hatırlatılması üzerine, “ Olursa çok güzel olur. “ yanıtını verdi.

AK Parti, 12 Haziran 2011’de yapılacak genel seçimlere gireceği milletvekili adaylarını tanıttı. Ak Parti’nin Sütlüce’deki İl Başkanlığı binasında yapılan tanıtım toplantısına hemen hemen tüm milletvekili adayları katıldı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINA YOĞUN İLGİ

Milletvekili adayları arasında en çok ilgiyi gören Alparslan Türkeş’in ikinci eşi Seval Türkeş’ten olan küçük oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, eski futbolcu Hakan Şükür, Emekli Hava Pilotu Tümgeneral Şirin Ünal, Avrupa Birliği Genel Sekreteriyken istifa eden Volkan Bozkır ve eski İstanbul İl Başkanı Metin Külünk gördü.

TÜRKEŞ İLK KEZ KONUŞTU

Bu arada MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş programa verilen arada salona girdi. Türkeş, sorulan sorulara yanıt vermekten kaçındı. Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun yanına gelmesiyle sorulara cevap vermeye başlayan Türkeş, “ MHP’den böyle bir teklif gelmedi “ dedi. Türkeş mecliste iki Türkeş olacağının hatırlatılması üzerine, “ Olursa çok güzel olur. “ yanıtını verdi.

Milletvekili aday adaylığındaki sırasını beğenip beğenmediği sorusuna ise, “ Beğendim" dedi. Türkeş, “ Kameralardan kaçıyor musunuz ? “ sorusuna “ Yok zaten bugün de çıkabilirdim zaten “ dedi. Bu sırada Babuşçu ise espri yaparak “ Çok da yakışıklı bir arkadaşımız“ diye konuştu. “Meclise gittiğinizde ilk yapacağınız iş ne olacak ?" sorusuna Türkeş, “Yemin edeceğim“ diyerek güldü.

BAHÇELİ ADAYLIĞI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Alparslan Türkeş'in küçük oğlunun AK Parti'den adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz sorusuna, "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ama evlatların babalarının partisini tercih etmelerinde yarar vardı" dedi.