BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de listeyi 'iptal ettirme' iması

Milletvekili adayl listelerinin belirlenmesiyle, adaylar arasında sıra tartışmaları da başladı. CHP'li vekil adayı sırasının değiştiğini görünce köpürdü!

Abone ol

Milletvekili aday listelerinin belirlenmesiyle, adaylar arasında sıra tartışmaları da başladı. CHP'nin Mersin 4. sıra milletvekili adayı olduğunu öğrenince gazetecilere "Kendimi tecavüze uğramış gibi hissediyorum" değerlendirmesini yapan Ali Rıza Öztürk şimdi de, Parti Meclisi (PM) kararına göre listede 3. sırada yer aldığını, ancak daha sonra yerinin 4. sıraya kaydırıldığını söyledi. Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan hatanın düzeltilmesi için çağrıda bulunurken, avukatı listelerin iptal edilebileceğini öne sürdü.

YERİMİ DEĞİŞTİRMİŞLER

Meclis'te avukatı, eski CHP milletvekili Sabri Ergül ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Öztürk, 10 Nisan Pazar günü yapılan CHP PM toplantısındaki, Mersin milletvekili aday sıralaması ile YSK'ya verilen aday listesini de dağıttı. Ergül ise yapılanın hukuk dışı olduğunu belirterek, düzeltilmesini istedi.

CHP'Lİ KART'TAN RÜŞVET İDDİASI

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP'li Ordu Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ile bir AKP'li milletvekili ve işadamının bulunduğu rüşvetle ilgili bir görüntü kaydına ulaştıklarını, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP'li Kart dün Meclis'te Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Karadeniz'de yaptıkları çalışmalar sırasıda ulaştıkları "milletvekili, belediye başkanı ve işadamı arasındaki 35 dakikalık görüşme ve para alışverişi" ile ilgili görüntülü kayıt hakkında bilgi verdi. Suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kart, kaset ve kaseti doğrulayan diğer bulguları Başbakan'a da ulaştıracaklarını da kaydetti.