BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

O kız öldürmüş olamaz

11 yaşındaki kız 9 yaşındaki çocuğu hunharca öldürebilir mi?

Abone ol

Mersin'in Karacailyas Beldesi Kanal Caddesi'nde, 10 YTL'si için 100'den fazla yerinden bıçaklanarak öldürülen 9 yaşındaki ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Yusuf S'nin ailesi, cinayeti oğullarının 11 yaşındaki arkadaşı Ş.Z'nin yapabileceğine inanmıyor.

"Ş.Z'nin ailesiyle hiçbir sorunumuz olmadı" diyen anne Hatice S, "Eşim 7 yıl önce öldü, Ş.Z'nin babası, ağabeyimiz gibiydi. Başımız her sıkıştığında kapısını çalar, yardım isterdik. Bizi hiç kırmazdı. Cinayeti Ş.Z'nin işlediğine inanamıyoruz" diye konuştu.

Ş.Z ile oğlunun birlikte oynadığını da anlatan anne Hatice S, cinayetin ardından küçük kızın evlerine 2 kez geldiğini kaydetti. Büyük amca Mehmet S. de, cinayetin başkası tarafından işlendiğini ve yaşının küçük olması nedeniyle Ş.Z'nin üzerine atıldığını iddia ederek, dosyanın yeniden incelenmesini istedi.

SUÇ, ÇOCUĞUN ÜZERİNE ATILDI

Ş.Z'nin çelişkili ifadelerde bulunduğunu öne süren amca Mehmet S, "Ş.Z, önce 'Cinayeti 2 kişi işledi. Olayı anlatırsam, annemi ve babamı öldüreceklerini söylediler, korktum' demiş. Sonra ifadesini değiştirerek, 'Yusuf'u ben öldürdüm. Beni tanıdığı için de bıçağı sürekli ona batırdım' demiş" şeklinde konuştu.

Olay günü torununu sigara almaya gönderen dede Mustafa S. ise, "O kızın ailesi, böyle bir şeyi yapmaz. Gerçek suçluların adaletin karşısına çıkarılmasını istiyoruz" dedi. Öte yandan, gözaltına alınan Ş.Z, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilirken tepkilerden çekinen ailesi ise kenti terk etti.