BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.405,34
HABER /  GÜNCEL

O isim Kılıçdaroğlu'nu ezer geçer!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gazetecilerin soruları cevaplarken CHP'yi çok kızdıracak sözler söyledi.

Abone ol

AK Parti'nin sivri dilli siyasetçisi Melih Gökçek'ten CHP kulislerini karıştıracak bir iddia geldi. 'CHP'de her şey olabilir' diyen Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan edecek iki ismi açıkladı. Gökçek'e göre bu isimler Tuncay Özkan ve Mustafa Sarıgül.

CHP'DE HERŞEY OLABİLİR

Gazetecilerin siyasete yönelik sorularını da yanıtlayan Gökçek, bir gazetecinin CHP ile ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kemal Kılıçdaroğlu CHP'de kalmalı. Gideceğini bile bile gitmesini de istemiyorum. Böyle nerede bulacağız bir daha. Bizim velinimetimiz ya... Tabi (Deniz) Baykal ve (Önder) Sav akıllı bir müdahale yapıyor. (Biz genel başkana karışmıyoruz, çevresini değiştireceğiz) diyor. Tabi çevresini temizleyince o iyot gibi ortada kalacak. Yaşaması mümkün değil kendiliğinden istifa edecek, bunun başka yolu yok. O da gerçi kayacağını anladı. Her şey olabilir CHP'de. (Tuncay Özkan'ı aday yapmaz) demiştik. Tuncay partide olsa idi bunu ezer geçerdi. Hiç kaçmaz. Bunu yapabilecek ikinci bir kişi daha var, Mustafa Sarıgül. İstediği kadar dirensin ezer geçer açık ara."

Bir gazetecinin yeniden belediye başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruyu Gökçek, "Allah izin verirse Başbakanımız da müsaade ederse 5. dönem daha niyetim var" şeklinde yanıtladı.

ÖZÜR DİLEYEN HERKESİN DAVASINI ÇEKERİM

Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın yanısıra Facebook'ta da paylaşımlarda bulunup bulunmayacağı soruyu şöyle yanıtladı:

"Twitter'da 105 bin takipçim var. Tabi burada çeşitli ithamlarda bulunan, iftira atanlar da var. Onları mahkemeye veriyorum ama, özür dileyen herkesin davasını anında çekerim. Bir avukat arkadaş sadece bununla uğraşıyor. Seçim döneminde bir kişi bana çok hakaret etmişti. Araştırdık 17 yaşında bir genç çıktı affettik. Birebir diyalog kurulması nedeniyle Twitter'i tercih ediyorum. Facebook'a vakit ayıramadım ama onunla da uğraşacağım. Kim ne derse desin Twitter'a ayırdığım vakitten hiç de pişman değilim hatta memnunum. Hatta o kadar giremeyenler bir noktada gıptayla bakıyorlar. 105 bin rakamı bir siyasetçi için çok önemli."