BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  GÜNCEL

O iki sapığa ceza yağdı!

Samsun'da ilköğretime giden 13 yaşındaki kıza taciz ettikleri iddia edilen iki sanığa ceza yağdı.

Abone ol

Mahkeme, 'cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından yargılanan öğretmen 46 yaşındaki Celal Göksel'e 33 yıl 4 ay, 70 yaşındaki Hasan Balcı'ya ise 43 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde 2007 yılında meydana gelen olayda, ailesiyle birlikte oturan ve olay tarihinde 13 yaşında olan E.D. ve 22 yaşındaki ablası D.D. arkadaşlarına gittiklerini söyleyerek evden ayrıldı. Ancak iki kardeşin eve dönmemesi üzerine aile durumu polise bildirdi. Yapılan araştırma sonucunda polis iki kız kardeşi Aydın'da bularak ailelerine teslim etti. D.D. kardeşiyle birlikte Aydın'da bulunan sevgilisinin yanına gittiklerini söyledi. Ancak maddi durumları iyi olmayan aile, yol parasını nereden bulduklarını öğrenmek için kızlarını sıkıştırdı. Bunun üzerine E.D. parayı aynı mahallede tek başına yaşayan ve 6 aydır kendisini taciz ettiğini ileri sürdüğü Hasan Balcı'dan aldığını ve onun evinde bir akşam kaldıklarını söyledi. Ailenin şikayeti üzerine E.D. ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TACİZ NEDENİYLE ÖĞRETMENLİKTEN ATILMIŞ

Burada başına gelenleri anlatan ilköğretim okulu öğrencisi E.D., Hasan Balcı ve arkadaşı taciz suçlamasıyla 2002 yılında öğretmenlikten atılan Celal Göksel'in, kendisini ve aynı yaştaki kız arkadaşları A.K. ile N.B.'yi evlerine götürdüklerini, burada taciz ettiklerini söyledi. Bunun üzerine polis iki kızın da ifadesini aldıktan sonra Balcı ile Göksel'i gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan iki sanık tutuklandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan son duruşmada Cumhuriyet Savcısı, her iki sanığında olay tarihinde yaşları 15'ten küçük olan kız çocuklarını taciz ettiklerini ve cinsel amaçlı olarak alıkoyduklarını belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

'İFTİRA' DEDİLER

Duruşmaya katılan sanıklardan Celal Göksel, kız çocuklarının kendilerine iftira attığını ileri sürerek, "İki kardeşi evden kaçtıkları için evimde misafir ettim. Elimi bile sürmedim. Diğer çocukları ise kızlarımız gibi görüyorduk. Fakir fukara oldukları için ben de, arkadaşım da onlara okul harçlığı veriyorduk. Ailelerinden korktukları için bize iftira atıyorlar" dedi. Hasan Balcı da arkadaşının savunmalarına katılarak suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi. Daha önceki duruşmaya katılan 3 kız çocuğu ise sanıklardan şikayetçi olmuş ve her iki sanığın göğüslerini ve bacaklarını elledikleri söylemişti.

Mahkeme heyeti sanıklardan Celal Göksel'e 2 kız çocuğunu hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından 33 yıl 4 ay, Hasan Balcı'ya da 3 kız çocuğuna karşı işlediği suçlardan dolayı 43 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

ÖNCEDEN DE YAPMIŞLAR

Celal Göksel'in Türkçe öğretmeni olarak görev yaptığı sırada 2002 yılında 13 yaşında olan kız öğrencisi L.D. ile deniz kenarında otomobilin içinde uygunsuz vaziyette yakalanıp öğretmenlikten atıldığı, Hasan Balcı'nın ise yine kız çocuklarını taciz etmekten sabıkası bulunduğu ortaya çıktı.

ESKİ SEVGİLİ DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

Yeni sevgili Ömer Anşin ile arkasına saklanmaya çalıştığı taksi şoförü Mustafa Sunar'ı öldürüp, kaçtı. Olay, bugün saat 06.30 sıralarında, Altındağ semti Kemalpaşa Caddesi üzerindeki bir çorbacıda meydana geldi.

İşsiz olan, 31 yaşındaki Ömer Anşin, bir süre önce birlikte olmaya başladığı kadının eski sevgilisi Ö.P. ile husumet yaşamaya başladı. Sabah saatlerinde ikili arasında telefonda tartışma yaşandı. Bulunduğu yerin adresini veren Anşin, Ö.P.'yi çorbacının önünde beklemeye başladı.

"VURACAĞIMI SÖYLEDİM" DEDİ, VURDU

Otomobille çorbacının önüne gelen Ö.P., tabancayla araçtan indi. Elindeki silahla üzerine doğru koşan Ö.P.'yi gören Anşin, kurşunlara hedef olmamak için çorbacıya girdi. Anşin'in peşinden içeri giren Ö.P., bağırmaya başladı. Anşin, öfkeden deliye dönen Ö.P.'nin kendisini vurmaması için, o sırada mekanda çorba içen taksi şoförü Mustafa Sunar'ın (38) arkasına saklandı. Ö.P., görgü tanıklarının ifadelerine göre, "Seni vuracağımı söylemiştim" diyerek silahını ateşledi. Tabancadan çıkan kurşunlarla Sunar, sağ yanağından yaralandı. Sunar'ın arkasına saklanan Anşin de boğazından vuruldu. İki yaralı kanlar içinde yere düşerken, zanlı dışarı çıktı. Hırsısını alamayarak geri dönen Ö.P., yüzüstü yerde kalan Anşin'in sırtına bir kez daha ateş etti. Ardından koşarak dışarı çıkan Ö.P., geldiği otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

GÜVENLİK KEMARASI KAYITLARINA EL KONULDU

Çorbacıda yaşadıkları olay karşısında şoka giren müşteri ve çalışanlar durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Anşin'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. İlk müdahalede bulunulan Mustafa Sunar da ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sunar, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde inceleme yapan polis, işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarına el koyup, emniyete götürdü. Çorbacıdaki incelemelerin ardından Anşin'in cesedi çağrılan cenaze aracıyla İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü Morgu'na kaldırıldı. Manisa'nın Turgutlu İlçesi yönüne plakası henüz belirsiz otomobille kaçan zanhlı Ö.P.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Olayla ilgilisi olmayan Sunar'ın ölümüne, arkadaşları tepki gösterdi. Zanlının biran önce yakalanmasını istediklerini dile getirdi.

Olayla ilgili sorşturmanın sürdüğü bildirildi.