BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP AK Parti'nin işini görecek!

CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, yaptığı konuşmada AK Parti'yi çok sert bir dille eleştirdi

Abone ol

CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, "Yeni CHP' söylemine karşıyım. Süreç yenilenen CHP'dir. Dün 'mücahit' olanlar bu gün müteahhit oldu. AKP gitmez demeyin. Çünkü CHP, AK Parti'nin işini görecek ve onu uğurlayacaktır" dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Ercan Karakaş, partisinin il teşkilatınca düzenlenen 'Gelecek Sosyal Demokrasidir' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Dünyanın 20 yıl öncesinden daha güvenli olmadığını anlatan Ercan Karakaş, "Bugün dünyanın 100 bölgesinde savaş, çatışmalar var. Emperyalist ülkeler ne yazık ki aralardaki kilometrelerce mesafelere rağmen 'Demokrasi getireceğiz' yalanları ile farklı ülkeler üzerindeki politikalarını hayata geçirmeye çalışıyor" dedi.

YENİ CHP DOĞRU DEĞİL

Konuşmasında 'Yeni CHP' söylemini doğru bulmadığını ifade eden Karakaş, yenilenme sürecinin daha doğru bir yaklaşım olacağını, partide bu sürecin yaşadığını söyledi. Karakaş, "Değişim sosyal demokrat partiler için kaçınılmazdır. Çünkü çağın koşullarına göre bir yenilenme gereklidir" diye konuştu.

REFORM KELİMESİ İSTİSMAR EDİLİYOR

CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, AK Parti'nin uygulamaları ile reform kelimesini istismar ettiğini iddia ederek şöyle konuştu:

"AKP, bugün birçok alanda var olan hakları daha da geriye götürüyor. Örneğin Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bağımsız olacaktı ama bugün tam aksine bir yapı içerisinde. Gazeteciler, yıllardır hapiste. Üniversitelerde parasız eğitim istedikleri için öğrenciler yerlerde sürüklendi, 18 ay içerde yattı. Ülkede Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak bile yasaklandı. AKP otoriter ve yasakçı bir partidir. Bu yüzden birlikteliğimizi daha da güçlendirmeli ve dayanışmamızı artırmalıyız. AKP'den daha güçlü gelen iktidarlar vardı; Anavatan Partisi, DYP'yi hatırlayın. Artık yoklar. AKP de değişecek. Sakın 'Değişmez' diye düşünmeyin. CHP, AKP'nin işini görecek ve onu uğurlayacaktır. Eğer CHP, halkla bütünleşirse önü açıktır."

MÜCAHİTLER ŞİMDİ MÜTEAHHİT OLDULAR

1 Mayıs'ta İstanbul'da eylemleri, pankartlarıyla dikkat çeken ve 'Ezilenlerin iktidarı' sloganıyla yola çıkan 'Antikapitalist Müslümanları' örnek gösteren Karakaş, "Bu insanları takip edin. Çünkü doğru şeyler söylüyorlar. İslam'dan örneklerle, belgelerle AKP'nin durumunu, din adı altında yaptıklarını gözler önüne seriyorlar. Dün mücahit olanlar bugün müteahhit olmuş durumda. Bunların dinle ilgisi yok. Kendileri ve çevrelerini zengin etmek için dini kullanıyorlar. Yaptıkları yardımlarda bile bu durum apaçık ortada. Çünkü sağ elin verdiğini sol el görüyor. Kamyonların üzerinden milletin kafasına yardım diye torbaları atıyorlar" diye konuştu.

SAĞ PARTİLER DAHA RADİKALLER

Yurt dışında yaşayanların Türkiye'deki seçimler için bulundukları ülkelerden oy kullanacaklarını da hatırlatan Karakaş, önümüzdeki seçimlerde bu konuyu yakından takip edeceklerini söyledi. Karakaş, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, bulundukları yabancı ülkelerde sosyal demokrat partilere yani sol partilere oy veriyor. Çünkü eşitliği, barışı, adaleti savunan sol partiler, onların her konudaki haklarını savunuyor. Sağ partiler daha radikal davranıyor. Onların ülkelerine yük olduklarını düşünüyor ve terk etmelerini istiyor. Önümüzdeki seçimlerde bu tabloyu daha da yakından izleyeceğiz. Bu vatandaşlarımız neden yaşadıkları yabancı ülkelerde sol ama Türkiye'de sağ partilere oy veriyor. Bunu da iyi irdelememiz gerekiyor. Bu konuda partide de bir çalışma başlattık. Yabancı ülkede yaşanan vatandaşlarımızla bundan sonraki süreçte daha kapsamlı iletişim kuracağız."

HÜSEYİN AYGÜN DONRADAN DAVET EDİLDİ

Konferansta katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, bir partilinin 'CHP'nin aykırı milletvekili' olarak nitelendirdiği Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, "Seyit Rıza ve arkadaşlarına iadeyi itibarda bulunulmasına'' ilişkin yasa teklifi ve tartışmalarla ilgili sorusuna, ''Milletvekili Hüseyin Aygün daha önce CHP üyesi değildi. Siyasi geçmişine bakarsak, partiye daha sonra davet edilen biri isim'' yanıtını verdi.