BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

O fatiha Türkiye'nin ruhuna okundu!

CHP'li müftü İhsan Özkes Kur-an okuma görüntüleri ortaya çıkan Erdoğan'a kinayeli bir yanıt gönderdi

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın Kur'an okurken yayınlanan görüntüleri CHP'nin emekli müftü olan PM üyesi İhsan Özkes'i çileden çıkardı. 


Kinayeli bir yazı kaleme alan Özkes, "Sayın Başbakan Fatiha'dan sonra "Allahım senin rızan için okuduğum Kur'ân'ı kabul eyle. Ülkeyi bu hale getirdiğim için beni affeyle. Ülkenin bu durumundan, bana oy verenlerin de sorumluluğu var, onları da mağfiret eyle" diye ellerini açarak dua etmiş olabilir" dedi.

CHP'li Özkes Başbakan Erdoğan'ı hedef alan yeni bir yazı kaleme aldı. Başbakan'ı dini istismar etmekle suçlayan Özkes'in gündeminde bu kez Başbakan Erdoğan'ın Erbakan'ın ölümünden sonra ortaya çıkan Rizeli bir ailenin evindeki Kur-an okuma görüntüleri vardı.

Erdoğan'ın söz konusu görüntülerde Fatiha Suresi ve Bakara Suresinin ilk beş ayetini okuduğunu anlatan Özkes yaklaşık üç ay önce çekildiği anlaşılan bu görüntülerin yeni ortaya çıkmasını manidar bularak şu yorumu yaptı:

"Bu çekimin medyaya servis edilme (internete ekleme) tarihi 02 Mart 2011'dir. Yani 2011 seçimlerine yaklaşık 3 ay vardır. Camiye imam seçer gibi Başbakan seçenlerin, din tutar gibi parti tutanların, Kâbe'yi tavaf etmeyi bırakıp, "Sayın Başbakan emretti biz de oy vermeye geldik" diyenlerin önemli bir yekun tuttuğu ülkemizde, seçimler öncesi zamanlaması manidardır. Mücahit Erbakan Hoca'nın vefatı ile oluşan boşluğu doldurmanın tam zamanı da denilmiş olabilir mi?"

Özkes yazısında Türkiye gündeminin öne çıkan sorununları işsizlik, kadın cinayetleri gibi konuları sıralayarak, "Memleketin yangın yerine ve harabeye dönüştüğü, bir dönemde şayet Sayın Başbakan memleketin ruhuna Fatiha okuduysa çok mu diyebilirsiniz" diye imalı bir gönderme yaptı.

ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİĞİM İÇİN AFFEYLE!..

Özkes Erdoğan'ın Kur-an okumasıyla ilgili kimi yorumları aktararak şu kinayeli değerlendirmeleri yaptı:
"İmkansızlıktan evlenemeyenlerin eşsizliğini, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları yok etmek şöyle dursun aksine her geçen gün 'hamdolsun' artıran bir Sayın Başbakan Fatiha okumuşsa ne olmuş yani diyenler de olabilir.

Sayın Başbakan Fatiha'dan sonra "Allahım senin rızan için okuduğum Kur'ân'ı kabul eyle. Ülkeyi bu hale getirdiğim için beni affeyle. Ülkenin bu durumundan, bana oy verenlerin de sorumluluğu var, onları da mağfiret eyle" diye ellerini açarak dua etmiş olabilir diyenler de vardır. Hatta bu tabloyu ileri demokrasinin bir gereği olarak değerlendirenler de vardır."