BIST 10.262
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,49
HABER /  GÜNCEL

Motorine rekor oranda zam geldi!

Libyada'ki isyanlar akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son olarak cuma günü yapılan zamma bugünden geçerli olmak üzere yeni bir zam daha yapıldı.

Abone ol

Tunus ve Mısır derken Libya'da durulmak bilmeyen ayaklanmalar petrol fiyatlarında da etkili olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü benzine gelen zamların ardından, aradan bir hafta geçmesine rağmen tüketici yeni bir zamla daha karşı karşıya geldi.

Aldığı her 100 liralık akaryakıtın 65 lirasını devlete vergi olarak ödeyen vatandaş geçen hafta benzine 13 kuruşluk zam ile sarsıldı bugüne ise motorin kullananlara kötü haber Tüpraş'tan geldi.

Tüpraş, motorine bugünden geçerli olmak üzere 12-13 kuruşluk rekor zam yaptı. Zammın ardından bir litre motorinin fiyatı, dağıtım şirketlerine göre 3.50 TL'lerden 3.65 TL'ye kadar fırladı.

Bir hafta içinde motorine yapılan zam tutarı, 23-24 kuruşu buldu.

Sektör temsilcileri, yeni zamlar konusunda kaygılı olduklarını belirterek, "Petrol ve kur arttıkça yeni zamlar kaçınılmaz" dedi.

ZAM ORANI YÜZDE 4

Ortadoğu'daki halk hareketleri sonrasında uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Libya'daki son olaylarla birlikte brent petrol fiyatı rekor kırdıkça, Türkiye'de de benzin ve motorine ardı ardına zam yapılıyor.

Birkaç gün önce benzine 5 kuruşluk zam yapan TÜPRAŞ, motorin fiyatlarını da artırdı. Motorine, yüzde 4 oranında zam yapıldı.

Zammın ardından motorinin pompa fiyatı (dağıtım şirketlerine göre değişiyor) 3.50 TL düzeyinden 3.63-3.65 TL'ye çıktı.