BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.422,20
HABER /  DÜNYA

O dava başladığı gibi olaylı bitti

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili olaylı başlayan dava, yine olaylı bitti. Duruşma sonunda içeri...

Abone ol

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili olaylı başlayan dava, yine olaylı bitti. Duruşma sonunda içeri girmelerine izin verilmeyen grup, yine kapıları tekmeleyip, polise taş ve şişe fırlattı.
Ataşehir’de Gezi olayları sırasında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıklardan taksi sürücüsü Cengiz Aktaş duruşmaya katılmazken, üniversite öğrencisi Mehmet Görkem Demirbaş ise hazır bulundu. Duruşmayı Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi FadimeAyvalıtaş, babası Ali Ayvalıtaş ile CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile HDP Eş Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de izledi. Gezi olayları sırasında Ankara’da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük de duruşmaya katılarak, Ayvalıtaş ailesine destek verdi. Duruşma 5 Şubat tarihine ertelendi.
Duruşma öncesi adliye önünde toplanıp, içeri girmek isteyen Taksim Platformu üyeleri gerginlik yaşanmasına neden olmuştu. Olaylı başlayan duruşma yine olaylı bitti. Duruşmanın sona erdiğini haber alan eylemciler, yine içeri girmek istedi. Eylemciler içeri girmelerine izin verilmemesi üzerine kapıları tekmeledi. Bunun üzerine adliye içinde bulunan çevik kuvvet polisleri dışarı çıktı. Polisin gelmesi üzerine geri çekilen eylemciler, bu kez de polise taş ve şişelerle saldırdı. Polis ekipleri ise gruba müdahale etmeyerek, ellerindeki kalkanlarla kendilerini korudu.
Adliyeden dışarı çıkan CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise polis yetkilileriyle görüşerek, grubun basın açıklaması yapacağını söyledi. Ardından grubun açıklama yapmasına izin verildi.
Basın mensuplarına açıklama yapan CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise “Silahların gölgesinde, kapalı, kilitli kapıların arkasında yargılama yapıldı. Türk hukuk tarihinde sıkıyönetim dönemlerinde bile polislerin silahlı olarak, silahların bölgesinde yargılama yapılmadı. Bugün buna tanık oldum” dedi.
Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ise “Biz adaleti denizin dibinde arıyoruz, aramaya devam edeceğiz. Mehmet’in katili yine serbest bırakıldı, bir kişiye adalet devam ediyor. Bunu bütün dünya görüyor” dedi.
(İHA)