BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  EKONOMİ

Böyle ihale bedeli görülmedi

Taşyapı İnşaat, İstanbul Kadıköy’de kendi rezidans projesindeki devlet payını almak için daire başına 341 daireye birer buçuk milyon lira teklif etti.

Abone ol

ANKARA Doğal Elektrik Üretim'in Kadıköy'deki Maliye Hazinesi’ne ait taşınmazlarının satışı ihalesinde en yüksek teklif Taşyapı-Demsan ortak girişim grubundan geldi.

Taşyapı İnşaat, Bağdat Caddesi'ne 300 metre, denize 1 kilometre uzaklıkta gerçekleştirdiği, 42 katlı rezidans projesindeki yüzde 60 devlet payını, ihaleye katılan diğer yatırımcılara bırakmak istemedi. Firma, devlet payına denk gelen 341 daire için, 530 milyon lira teklif etti. Böylelikle Taşyapı, daire başına 1,5 milyon lira teklif vermiş oldu. CNBC-e'ye konuşan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Biz değil devlet kazandı. Rakam beklentimizin çok ötesinde. Proje bölünmesin diye bu teklifi sunduk" dedi.

İHALE SÜRECİ

İhale, kapalı zarflardan çıkan 375 milyon liralık en yüksek teklif ile başladı. Yazılı turda Sistem Elektronik elendi. Açık artırma 483 milyon lira ile başladı. Ak-Can tarım artırıma katılmadan çekildi. Birleşik Gayrimenkul ile Taşyapı-Demsan ortak girişim grubu arasında açık artırma çekişmesi 10 tur sürdü. Taşyapı-Demsan'ın 530 milyon liralık en yüksek teklifi ise ihalede son nokta oldu.