BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  DÜNYA

Şehit polis memuruna son görev

Beyoğlu’nda göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan motorize ekiplerinde görevli polis memuru Mehmet Ali Uğur için tören d...

Abone ol

Beyoğlu’nda göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan motorize ekiplerinde görevli polis memuru Mehmet Ali Uğur için tören düzenlendi. Törende duygu dolu anlar yaşanırken, kazadan yaralı olarak kurtulan Altan Yücel gözyaşlarına hakim olamadı.
Ekip arkadaşı ile birlikte göreve giderken Tarlabaşı bulvarında trafik kazası geçirerek şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motorize Ekipleri’nde görevli polis memuru Mehmet Ali Uğur, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis memuru için görev yaptığı Motorize Ekipler Büro Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, emniyet müdür yardımcıları, şehit polisin yakınları ve arkadaşları katıldı. Kazadan yaralı olarak kurtulan polis memuru Altan Yücel de tedavi gördüğü hastaneden çıkarak cenaze törenine katıldı. Ekip arkadaşını kaybetmenin vermiş olduğu acıyla oldukça üzgün olduğu gözlenen Yücel, gözyaşlarına hakim olamadı. Yaralı polis memuru Yücel’i arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Polis memurlarının kolları arasında törene gelen şehit polisin yakınları ise ayakta durmakta zorlandı. Duygu dolu anların yaşandığı törende şehidin yakınlarını teselli etmek polis arkadaşlarına kaldı. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şehit polisin yakınlarına başsağlığı dileyerek yakından ilgilendi. Çapkın, kazadan yaralı olarak kurutulan polis memuru Yücel’i de teselli etti.
Görev yerine son kez tabut içinde arkadaşlarının omzunda gelen polis memuru Uğur için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Mehmet Ali Uğur’un aslında ölmediğini belirterek, “Cenabı Hak ‘onlar diridir siz bilmezsiniz’ diyor. Mehmet Ali’nin ölümü böyle bir ölüm, kutsal bir ölümdür. Mehmet Ali halka hizmet ederken geçirdiği kaza sonucu şehit oldu. Halka hizmet Hakk’a hizmet demektir. Onun ölümü ölüm değil, onun ölümü şahadettir. O nur içinde yatacak. Ailesine Allah’tan sabır diliyorum. Altay’a da geçmiş olsun diyorum. Kardeş gibiydiler. Allah sabır versin” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından şehit polis memuru için dua edildi. Duanın ardından şehit polis Mehmet Ali Uğur’un cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Burdur’a gönderildi.
(İHA)