BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,53
ALTIN 2.382,78
HABER /  GÜNCEL

O cami CHP'ye satıldı mı?

Başbakan Erdoğan'ın "Gaziantep'teki Selim Efendi Camii, İnönü döneminde CHP'ye satıldığı iddiası" yanlış mı?

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında dile getirdiği cami iddialarının yankıları sürüyor. CHP'nin camileri sattığını ve ahıra çevirdiğini gösteren belgelere iddianın geçtiği yerlerden cevaplar geliyor.

Hükümetin amansız muhalifi Sözcü iddiaların peşine düştü ve Gaziantep'te CHP İl Başkanlığı'nı konuşturdu. "İşte Tayyip'in yalanları" manşetiyle çıkan gazetede şu ifadeler yer aldı:

Erdoğan'dan 9 belge
Başbakan Erdoğan, grup toplantısında tek parti döneminde kapatılan ve satışa çıkarılan camilerle ilgili 9 belge okumuştu. Ayrıntılar için tıklayın

Başbakan Erdoğan Gaziantep'teki Selim Efendi Camii, İnönü döneminde CHP'ye satılmış. CHP de burayı teşkilat binası olarak kullanıyor" dedi. CHP İl Başkanlığı iddiayı araştırdı, Gaziantep'te öyle bir caminin olmadığı anlaşıldı.

CHP'liler, "Anlaşılan Başbakan'ın yanındakiler ona yanlış bilgiler veriyor" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, "Ne Diyanet Vakfı'nda ne müftülükte ne de Tarihler Vakfı'nda Gaziantep'te böyle bir cami olduğuna dair bir iz var" dedi.

CHP ALMIŞSA İNSANLARIN EĞİTİMİ İÇİN ALMIŞ

Peri sözlerine şöyle devam etti:

"Velev ki var. Camiyi almışsa CHP o günlerde niye almış, insanların eğitimi için almış. Camiler de bir eğitim yuvası değil midir. Bugün Müslümanım diye övünüyorsak bunu Atatürk'e, İsmet İnönü'ye, Fevzi Çakmak'a ve o günkü bütün silah arkadaşlarına borçluyuz. "

İl Başkanı Peri, o dönem CHP'nin bir parti değil devlet olduğuna da dikkat çekti.